Održan eTrofej Beograda u organizaciji Link eSports

Ostalo 23. jun. 202222:50
Podeli:
Foto: Link eSports

Prvo školsko i studentsko esports udruženje u Srbiji organizovalo je „Olympic Day” u Palati Beograd.

Olimpijski dan prvi put je održan 23. juna 1948. godine, sa ukupno devet nacionalnih olimpijskih komiteta, koji su bili domaćini ceremonija u svojim zemljama. Popularnost, rasprostranjenost i visoki standardi takmičenja samo su neki od razloga što mnogi očekuju da esport uskoro postane nova disciplina na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Veoma posećena manifestacija „eTrofej Beograda”, okupila je mnogobrojne članove udruženja i vrhunske esportiste poput Miloša Krunića, repezentatvca FIFA, Nikole Petrovića (Net escape gaming centar) i Nikole Aćimovića (SIM Racing liga).

Učenici i studenti LINK obrazovne alijanse (Savremena gimnazija, Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, International School, Visoka škola za informacione tehnologije – ITS i Fakultet savremenih umetnosti) iskoristili su priliku da se upoznaju sa menadžerima Valorant, League of Legends, CS:GO i FIFA timova, ali i esportistima, koji su vozili „Forza” u okviru takmičenja za „eTrofej Beograda”.

Foto: Link eSports

Predstavljeni su ciljevi „LINK eSports” i uspešno formirani timovi za buduća esport takmičenja, dok su najbolji u trci za „eTrofej Beograda” osvojili vredne nagrade.

Udruženje „LINK eSports” deo je LINK obrazovne alijanse i nastalo je radi popularizovanja takmičarskog igranja esporta. Formiranjem timova „LINK eSports” doprinosi razvoju esporta u Srbiji i na Balkanu.

Foto: Link eSports

Obeležavanjem Olimpijskog dana udruženje „LINK eSports” je dokazao da deli temeljne olimpijske vrednosti – izvrsnost, poštovanje, drugarstvo – i da učenicima u Srbiji žele da omoguće da se esportom bave u okviru jedinstvenog obrazovnog sistema u ovom delu Evrope.

Foto: Link eSports

 

BONUS VIDEO Formula 1 u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar