Foto: Screenshot/Instagram okvojvodina

Odbojkaši Vojvodine napravili su pravi podvig u trećem kolu Lige šampiona, pošto su savladali Zenit sa 3:0 u setovima, a o tom iskustvu je za Nova.rs pričao odbojkaš novosadskog tima Aleksandar Bošnjak.

Vojvodina je u Sankt Peterburg otputovala sa samo deset igrača, ali su svi verovali da mogu do senzacije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Došli smo u Rusiju desetkovani, zbog koronavirusa smo ostali bez četiri važna igrača, ali to nas nije sprečilo da se borimo i napravimo ovaj veliki rezultat koji smo priželjkivali. Nadali smo se pobedi svi, počevši od igrača pa sve do stručnog štaba i uz veliku energiju na terenu smo napravili ogroman uspeh“, rekao je Aleksandar Bošnjak za Nova.rs.

U vreme kada se otkazuju mnogi mečevi širom sveta, uslovi za putovanja su otežani i teškim vremenskim uslovima. Put u Rusiju bio je zahtevan i za odbojkaše Vojvodine, ali je klub uradio sve kako bi se igrači osetili što komfornije.

„Put nam je bio olaksan, jer je klub obezbedio da dođemo tri dana pred utakmicu tako da smo imali vremena da se aklimatizujemo na vremenske uslove, vremensku razliku, hotel i halu“.

Pobeda nad Zenitom je svakako veliki podstrek za nastavak sezone u kom će Vojvodina biti skoncentrisana pre svega na osvajanje titule u domaćem šampionatu.

„Ovo je sigurno vetar u leđa koji će nas pogurati do samog vrha, gde ćemo se boriti za šestu uzastopnu titulu u srpskoj ligi i obezbeđivanje grupne faze Lige šampiona sledeće sezone“, zaključio je Bošnjak.

Podsetimo, kvota na pobedu Vojvodine protiv ruskog tima bila je veća od deset, dok je na Zenit iznosila minimalniih 1,01.

Novosadski tim je sada treći na tabeli u grupi D, a u sledećem kolu igraće sa prvoplasiranim BR Vojelsom.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar