Odbojkaši Vojvodine (BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/MO)

Izabranici Siniše Gavrančića pobedili su u velikom finalu Partizan sa 3:1 (22:25, 25:22, 25:19, 25:23).

Novosađani su se sada osamili na vrhu večne liste sa 15 trofeja, ostavivši iza sebe Crvenu zvezdu koja je Kup osvajala 14. puta. Vojvodina je osvojila prvi pehar u ovom takmičenju još od 2015. godine, kada je u finalu takođe pobedila Partizan.

Crno-beli su s druge strane propustili priliku da osmi put trijumfuju u Kupu, prvi put od 1990. godine. Ekipa Siniše Gavrančića do trofeja je došla posle preokreta, pošto su izabranici Bojana Janića osvojili prvi set. Crveno-beli su bili raspoloženiji u napadu u nastavku, sigurniji u bloku i pravili su manje grešaka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Blagojević sa 25 poena, dok je Pavle Perić dodao 19.

Na drugoj strani Marko Nikolić je brojao do 29, dok je Vladan Đorđević stao na 10.

Dobri servisi Nikolića, pa Đorđevića doneli su vođstvo Partizanu na početku. Ipak, uspevala je Vojvodina da drži priključak zahvaljujući odličnom bloku. U završnici je veliko iskustvo rezultiralo prednošću Partizana, koji je poveo u setovima.

Foto: BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/MO

Bolje su igrali Novosađani sa Mehićem, koji je ostao na terenu umesto Kovačevića. Uz nekoliko grešaka Partizana, Vojvodina je brzo došla do 9:5. Sredinom seta je ekipa Bojana Janića prišla na 15:14, ali je Vojvodina i dalje kontrolisala situaciju. Činilo se da će crveno-beli rutinski privesti set kraju kada je semafor pokazao 23:18. Tada su napravili nekoliko grešaka pa je Partizan samnjio na 23:21. Blagojević i Perić su se, ipak, pobrinuli za izjednačenje u setovima.

Nešto više grešaka napravili su i jedni i drugi početkom narednog seta, pa je rezultat bio ujednačen. Sredinom seta razliku za Vojvodinu su napravili Blagojević i Perić, pa su Novosađani poveli sa 21:16. Nedostajali su Partizanu očekivani poeni krajnjih napadača, pa su izabranici Siniše Gavrančića preokrenuli u setovima.

Odlično ja Partizan počeo četvrti set, razigrao se Nikolić, pa je brzo bilo 5:1. Ipak, nije posustajala ni Vojvodina – Mehić je pokrenuo seriju, nastavio Perić, te je bilo 11:11. Jedno vreme se igralo poen za poen, da bi Vojvodina u završnicu ušla sa prednošću. Do pobede su Novosađani došli posle servis greške Kisića. (Sportklub)