Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK

Odbojka u Tatarstanu, beloruski fudbal, potencijalni košarkaški transfer niotkuda... Do juče sportske vesti sa margine, sada u centru pažnje.

Ne zato što su vesti za preterano oduševljenje, nego zato što su sportske vesti kao takve. Ovih dana je to zaista kao da tražite iglu u plastu sena, ponekad je daleko više ljudi na ulicama tokom zabrane kretanja usled pandemije koronavirusa, nego novosti koje svi želimo da vidimo.

I, šta to ima kada nema ništa?

Beloruski fudbal kao melem na ranu svima kojima je „bubamara“ u srcu i koji ne mogu bez najvažnije sporedne stvari na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Višaja liga se prati poput derbija Premijer lige, ili kao kada su na terenu Barselona i Real. Zato verovatni veliki broj vas zna da je BATE Borisov, za koji igraju naši Aleksandar Filipović i Nemanja Milić, vezao dva poraza na startu prvenstva.

Ni evropski mediji ne mogu bez fudbala, pa se licitira transferima pred letnji prelazni rok, za koji se ni ne zna kada će tačno biti. Sve zavisi od završetka tekuće sezone, ako se uopšte bude nastavljala.

Ako se lopta ponovo „potera“ širom Starog kontinenta, to bi izvesno značilo i pomeranje letnje pijace. Do tada su pregovori, opipavanje pulsa i licitiranja na snazi.

Tako se pojavila priča da bi Arkadijuš Milik iz Napolija mogao da se preseli u Madrid, jer je za snažnog Poljaka zainteresovan Atletiko.

Neizbežne su i priče oko Luke Jovića, odnosno njegove fudbalske sudbine, pošto je viđen na izlaznim vratima Reala. Kao nova destnacija najčešće se spominje Premijer liga i neki od londonskih klubova. Tim povodom imao je šta da kaže i Rio Ferdinand, bivši štoper Mančester junajteda, uz objašnjenje kako srpski napadač baš i nije potreban Arsenalu.

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Šta je to što ovih dana muči Antoana Grizmana? To što nema omiljenu „sedmicu“ na dresu Barselone, pa veruje da bi mu ovaj broj promenio i učinak u dresu španskog velikana.

Od sportskih dešavanja u svetu fudbala izdvajamo i ostavku Marka Miškovića na mesto prvog čoveka Napretka iz Krušveca. Posle osam godina je došlo i zvanično do rastanka, jer više nije mogao da bude posvećen klubu kao što je potrebno.

U moru korona informacija, pojavile su se i košarkaške transfer priče, jedna klupska i jedna reprezentativna. Iz Grčke je stigla informacija kako Olimpijakos želi da vrati Kostasa Slukasa iz Fenerbahčea, u koji je otišao pre pet godina upravo iz Pireja.

Iskusni plej važi za jednog od najboljih na svojoj poziciji u Evropi i crveno-beli iz Atine su ga označili kao prvog transfer pika, uz nameru da iskoriste nepovoljnu finansijsku situaciju u taboru turskog velikana. Slukas na kraju svake sezone ima opciju da napusti Fener, što je dodatna mogućnost da uskoro dobijemo veliki transfer.

Za ljubitelje Evrolige i statistike, ovaj 30-godišnji Grk je ove sezone prosečno beležio 11,6 poena uz 2,8 skokova i 6,1 asistenciju za 29 minuta po meču. Ujedno, promašio je samo pet od 81 slobodnog bacanja na ukupno 25 utakmica.

Sa košarkaških parketa stiže i prekid saradnje između reprezentacije Slovenije i Rada Trifunovića, pa je prvi favorit za mesto selektora komšija Dimitris Itudis, trener moskovskog CSKA. Kako se navodi, pregovori dve strane su u toku, ali dogovora još nema. Bilo bi vrlo zanimljivo videti grčkog stručnjaka na klupi Slovenaca…

Prethodnih dana nismo bili uskraćeni ni za odbojkaške vesti i to, ni manje ni više, nego iz Tatarstana. Zenit iz Kazanja spreman je da odreši kesu kako bi opet, sedmi put, osvojio Ligu šampiona.

Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK

Ruski tim je znatno bio oslabljen odlaskom Vilfreda Leona u Peruđu, pa su čelnici kluba rešili da izdvoje čak 900.000 evra (na ime plate) kako bi doveli Poljaka Bartoša Bednoža.

Možda na prvu loptu ne zvuči kao ogromna suma, ali za odbojku svakako jeste cifra od koje se zavrti u glavi. Zenitu novac nije problem i Bednožu, primaču Modene sa kojom mu ugovor ističe na leto, nudi i dvogodišnju saradnju sa već kupljenom kartom za Tatarstan.

Verujemo da će ovakvih „čistih“ sportskih informacija biti sve više i da će sport, kao što je i inače radio, opet pobediti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram