Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Žreb za Svetsko prvenstvo 2022. godine u odbojci biće održan u četvrtak u Moskvi.

Na jubilarnom 20. prvenstvu, 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze na programu su od 26. do 29. avgusta naredne godine, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Pored selekcije Srbije i domaćina Rusije na SP će učestvovati i: Poljska (dvostruki uzastopni svetski prvak), Italija, Slovenija, Iran, Japan, Tunis, Kamerun, Brazil, Argentina, Portoriko, Kanada, Francuska, SAD, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 selekcija, po dve prvoplasirane iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, koje će zatim formirati četiri grupe sa po četiri tima.

Treću fazu koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, četiri pobednika grupa, i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Svetsko prvenstvo biće igrano u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Krasnojarsku, Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju, od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine.

Žreb je na programu u četvrtak od 17 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar