Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Još tri člana odbojkaške reprezentacije Srbije zaraženi su koronavirusom, ali svi se nadaju da će sve biti u redu u najskorije vreme.

Posle Aleksandra Atanasijevića, pozitivni na koronavirus su i Marko Podraščanin, Neven Majstorović, kao i trener Igor Žakić, dok rezultate testova iščekuju ostali reprezentativci.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su prenele „Novosti“, Odbojkaši su trenutno u samoizolaciju u hotelu „M“, gde takođe treniraju u jednoj sali.

Iz Odbojkaškog saveza Srbije ističu da igrači virus nisu zaradili u periodu dok su bili u reprezentaciji, a dodali su i da Atanasijević i Majstorović nisu na pripremama.

Svi igrači su testirani uoči okupljana, 1. juna, i svi su bili negativni. Nejasno je kako su se zarazili.

„Već nekoliko dana sam pozitivan. Pluća i krvna slika su mi u redu, jedino imam malu temperaturu. Sve je u redu. Testirala se i moja supruga i ona je, srećom, negativna. Zato sam sam, kako nekom ne bih preneo virus. Neverovatno je da sam se dva meseca uspešno pazio u Peruđi (Italiji), a ovde ‘zakačio’ virus. Jasno je da nema opuštanja, da svi moramo da se čuvamo. Kažu i da je virus oslabio. Biće sve u redu, pregrmećemo i ovo, rekao je za „Novosti“ bloker Marko Podraščanin.

Trener Igor Žakić kaže za sebe da je asimptomatičan.

„Ne osećam nikakve simptome, ali sam pozitivan. Zato moram na dvonedelju izolaciju. Ništa strašno, nema panike“, poručio je trener subotičkog Spartaka.

Rezultate testa očekuje Dražen Luburić dok je libero Neven Majstorović rekao da se zarazio iz kontakta sa Aleksandrom Atanasijevićem.

“ Nisam na pripremama, već sam sa Batom trenirao. Negde smo ‘zakačili’ virus… Čim mi je Atanasijević javio da je pozitivan, testirao sam se i bio negativan. Posle dva dana dobio sam temperaturu, odvojio se od porodice i otišao ponovo na Infektivnu kliniku. Tada je test PCR bio pozitivan, a posle pregleda odlučili su iz predostrožnosti da me zadrže na lečenju. Ovo više liči na sezonski grip, verujem da ću uskoro izaći iz bolnice. Nadam se najboljem“, rekao je Majstorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar