Foto: Privatna arhiva

Završile su trofejne karijere i rešile da urade nešto lepo, veruju i veliko za srpsku odbojku - Tijana Malešević i Nataša Krsmanović, nekadašnje reprezentativke, pokreću kamp za decu na Zlatiboru.

Kad neko daje sve za svoju zemlju, ali ne samo na „papiru“, već i na delu, onda su to njih dve. Tijana je evropska i svetska šampionka, i osvajačica olimpijskog srebra iz Rija, Nataša je donela Srbiji prvu medalju u ženskoj odbojci. Takođe ima evropsko zlato i svetsku bronzu.

PROČITAJTE JOŠ

Igrale su, pored matičnog Jedinstva iz rodnog Užica, i u Švajcarskoj, Poljskoj, Češkoj, Turskoj, Italiji, Brazilu, Kini, nema gde nisu… I umesto da uživaju u penziji, rešile su da urade nešto veliko za budućnost.

Malešević i Krsmanović pune entuzijazma obilaze Srbiju i klubove u potrazi za talentima, kako bi naša odbojka i dalje beležila fantastične rezultate. A da bi niz trofeja i odličja bio nastavljen, potrebna je prava baza. Svi stručnjaci u bilo kom sportu uvek će reći da su za razvoj budućih asova neophodne osnove u mlađim kategorijama i da bez toga nema uspeha.

Zato su Tijana i Nataša zvana Sara (zbog poznate lutke na koju je ličila kao mlađa) rešile da pokrenu svoj kamp „TIN Volej“. Ne sede skrštenih ruku, ne dele lekcije kako treba promeniti nešto, već rade na tome.

Kamp će prvi put biti održan ovog leta, od 1. do 15. jula na Zlatiboru u dve smene od po nedelju dana, a trenutni kapacitet je oko 160 mesta po smeni.

Foto: Privatna arhiva

„Namenjen je za sve dečake i devojčice uzrasta od 11 do 18 godina. Biće u prilici da rade sa najboljim trenerima, ali i najvećim imenima naše odbojke. Tu ćemo biti nas dve, a fokus neće biti samo na odbojci, već i na druženju ali i obrazovanju“, kaže Tijana Malešević za Nova.rs.

Kako dodaje, nije poenta samo napraviti kamp, već žele da urade nešto što nije niko pre njih. Zato idu od vrata do vrata, od kluba do kluba, od škole do škole po celoj Srbiji, i pričaju sa decom i trenerima.

Posebno ističu da zapadni deo Srbije zaslužuje da bude u centru sportske pažnje, za šta ih veže i njihovo Užice, kome žele da vrate sportski sjaj kakav je nekada imala odbojka u Jedinstvu.

„Zapadnoj Srbiji nedostaje pravi odbojkaški centar u kojem će stasavati budući šampioni i šampionke. Zato smo rešile da kamp bude prvi korak ka formiranju toga i zbog toga smo se odlučile za Zlatibor“, dodaje Tijana.

S druge strane, Nataša Krsmanović oduševljena je viđenim na proputovanju kroz Srbiju, puna je utisaka i dodaje kako će sve vreme biti uključene u rad s decom.

„Mi ćemo biti kao pomoćni treneri i želimo da prisustvujemo svakom trenutku rada sa decom. Da pričamo sa njima, da mogu sve da nas pitaju, sve što ih zanima na putu njihovog razvoja. Verujemo da će ovaj naš kamp već posle prve godine postati tradicionalan“, kaže Nataša.

Foto: Privatna arhiva

Vrhunski stručnjaci kao što su Darko Zakoč, Stevan Ljubičić, Jovo Caković, Miroslav Sredić, Aleksandra Avramović, Dalibor Ljubojević, brojne dokazane šampionke – Brankica Mihajlović, Milena Rašić, Jovana Stevanović, Bojana Živković Drča, Stefana Veljković, Marina Vujović, Naša Ninković – i poseta onih koji pišu istoriju srpske odbojke sluti da će se na Zlatibiru ovog leta stvoriti prava sportska priča.

„Motiv nam je stvarno velika ljubav prema odbojci koju i dan danas imamo, i želja da mlade usmerimo i edukujemo o važnosti zdravih navika“, podvlači Krsmanović. Prijave su u toku, a sve informacije oko kampa čekaju vas na sajtu „Tin Volej„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar