Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je njegova ekipa samu sebe pobedila u utakmici protiv Hrvatske, nakon što 14 minuta nije uspela da postigne gol na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

„Neizvestan i tvrd meč, na kraju nismo uspeli. Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli. Hrvatice su bile za nijansu bolje. Poslednjih 14 minuta nismo šutnuli na gol, promašili dva penala i praktično sami sebe pobedili. Ostaje žal. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, lako su izjednačile. U drugom smo vodili dva, lako je to anulirano“, rekao je Obradović, preneo je sajt Rukometnog saveza Srbije.

PRIČITAJTE JOŠ

Rukometašice Srbije izgubile su u Koldingu od Hrvatske sa 24:25 (14:14), u utakmici trećeg kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Srbija je završila takmičenje, pošto je Holandija pobedila Mađarsku sa 28:24. Srbiji je za prolaz dalje bilo potrebno da Mađarska pobedi ili odigra nerešeno.

„Njihov golman je rešio utakmicu. Ne samo ovu, nego i protiv Holandije i Mađarske. Devojka koja je jako samopouzdana na golu i polako nabija kompleks drugima“, dodao je Obradović.

Desni bek reprezentacije Srbije Jelena Lavko rekla je da je njena ekipa mnogo grešila, ali da nije nadigrana.

„Bila je jako teška utakmica, borbena, puno fajta, emocija, svega. Nažalost, izgubili smo golom, krivo mi je jer smo dozvolile da izgubimo, nisu nas nadigrale. Imali smo mnogo grešaka, pogrešnih pasova, što su one kaznile. Bila je dobra utakmica, neizvesna, kod rezultata 23:23 obe selekcije nisu mogle da daju gol jako dugo. Trebalo je biti hladnije glave, ali to je jako teško u takvoj borbi i kada je takva želja“, navela je Lavko.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar