Foto: Zrenjanin.rs

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odborila je 250 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za realizaciju druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku.

PROČITAJTE JOŠ

Ugovor o realizaciji tog projekta gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri uručio je danas predsednik AP Vojvodine Igor Mirović.

Prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona realizovana je u periodu februar – oktobar 2019. godine, u sklopu koje je izgrađena tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije, za održavanje međunarodnih takmičenja i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja – četiri stuba sa po 22, od projektovanih 48 svetiljki.

Vrednost investicije u prvoj fazi iznosila je 200 miliona dinara, od toga je 120 miliona izdvojila AP Vojvodina – Uprava za kapitalna ulaganja, a 80 miliona Grad Zrenjanin.

Gradonačelnik Salapura je rekao da će zahvaljujući 250 miliona dinara biti započeta rekonstrukcija Gradskog stadiona i kako se očekuje, ove godine će biti realizovani radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina FOTO: Grad Zrenjanin

Biće postavljen i drugi nivo rasvete za odigravanje fudbalskih utakmica, urađena rekonstrukcija pristupnih saobraćajnica i proširenje parking prostora.

„Ovim ćemo zaokružiti naš jedinstveni sportski kompleks u Karađorđevom parku i u potpunosti obnoviti najveći gradski sportski objekat u koji decenijama ništa nije ulagano, samim tim i obezbediti odlične uslove za dodatni razvoj sporta u gradu i organizaciju većih atletskih takmičenja i fudbalskih mečeva“, naveo je Salapura.

Zrenjanin će obnoviti Gradski stadion u godini u kojoj je proglašen za Evropski grad sporta 2021.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar