Mihael i Korina Šumaher
Foto: EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera je jedna od najvećih tajni u istoriji sporta. Nakon nesreće na skijanju retko koja informacija o njegovom zdravlju dospela je do javnosti, a najviše novih činjenica ponudio je bivši predsednik Ferarija u Formuli 1 i veliki prijatelj Nemca.

PROČITAJTE JOŠ

Šumaher je decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima. Od tada se nije pojavio u javnosti, pa svi sa nestrpljenjem čekaju da vide dokumentarac o sedmostrukom šampionu Formule 1, koji bi svetlo dana trebalo da ugleda 15. septembra.

Tada je Šumaher doživeo ozbiljne povrede glave, a o njegovom zdravstvenom stanju nije bilo previše informacija.

Tod, sadašnji predsednik FIA i bivši direktor Ferarija u Formuli 1 (1993-2008), otkrio je nove detalje o svom velikom prijatelju.

Podvukao je da je ključnu ulogu odigrala supruga Korina, koja je „želela da preživi“.

Od nesreće je Tod proveo mnogo vremena sa Korinom i bio je jedan od retkih ljudi kojima je bilo dozvoljeno da uđu u vilu tajni gde se oporavljalo Mihael.

„Proveo sam mnogo vremena sa Korinom od kada je Mihael doživeo ozbiljnu nesreću na skijanju tog 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi porodicu“, rekao je u dahu Tod za „Sport Bild“.

Ipak, nije se na tome zaustavio u hvaljenju ove Nemice.

„Ona to nije očekivala. Sve se desilo iznenada i nije imala izbora. Ali uradila je sve veoma dobro. Verujem joj i ona veruje meni.“

Šef Formule 1 je zatim govorio o gotovo osmogodišnjoj borbi Šumahera i njegovom oporavku.

„Zahvaljujući radu lekara i saradnji Korine, koja je želela da preživi, on je i preživeo – ali sa posledicama. Sada se bori se bori sa posledicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati“, nije želeo da otkriva više detalja Tod.

Porodica je 2019. godine objavila da radi sve što je u njenoj moći da mu pomogne da se oporavi, a trenutno se nalazi u vili u Glandu, u Švajcarskoj i ima 24-satnu negu.

Očekuje se da u dokumentarcu budu objavljeni dosad neviđeni snimci.

Bonus video: Doček srpskih olimpijaca na balkonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare