Uroš Stefanović
Foto: Youtube screenshot CreativeMMA

Pucnjava u Novom Sadu potresla je Srbiju, meta atentatora Goran Kovačević Goranac je ranjen, a ubijen je njegov telohranitelj Uroš Stefanović.

Stefanović je poznat javnosti kao sportista, a osvojio je više medalja u rvanju, džudou i greplingu.

Okušao se i u MMA, a u karijeri je upisao dva poraza. Poslednji put je nastupao pre pet godina i tada je izgubio meč od Raše Obradovića. Upravo njegov nekadašnji rival je i objavio poruku u kojoj se oprašta od kolege.

„Momak koga sam voleo i sa kim sam trenirao i radio je otišao. Zauvek će biti u mom srcu jer je bio jedan od retkih, srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskrenije saučešće porodici“, naveo je Obradović.

Pamti se i borba Stefanovića na „Serbian Battle Championshipu“ kada ga je savladao Hatef Moeil.

„Svega pet minuta pre nego što su se čuli rafali izašla sam iz zgrade da prošetam psa. Nismo odmakli ni 20 metara od zgrade kada se začula prvo škripa guma, a zatim i pucnjava. U panici sam utrčala u obližnju prodavnicu gde smo svi mahinalno čučnuli“, rekla je za Nova.rs jedna od stanarki u Cankarevoj ulici gde je u četvrtak oko 21. 30 sati jedan mladić ubijen, a drugi muškarac teško povređen.

Iako je Goranac odavno poznat istražnim organima u Novom Sadu zbog pozamašnog dosijea i povezanosti sa poslovima oko trgovine narkoticima, šira javnost je za njega čula nakon otmice i policijske potere, koja se odvijala u Novom Sadu, maja 2017. godine.

Goranac je bio jedan od otmičara muškarca koji je dovođen u vezu sa navodno slučajnim ubistvom mlade Novosađanke Teodore Kaćanski, fitnes instruktorke i foto-modela.

Njena tragična smrt zaprepastila je tada čitavu Srbiju, posebno zbog saznanja da je najverovatnije ubijena greškom, a da je prava meta bio njen dečko Nenad Stević.

Kobne noći, njih dvoje su bili na parkingu ispred zgrade u novosadskom naselju Telep, kada je Stević u jednom trenutku, izašao iz njihovog vozila i uputio se ka stanu. Teodora je ostala sama u kolima, a pretpostavlja se da je napravila kobnu grešku kada je za suvozačevog prešla na vozačevo mesto.

Ubica koji se došunjao sa obližnjeg gradilišta zapucao je na vozilo i teško ranio nesrećnu devojku koja je posle nekoliko dana preminula u bolnici.

Goranac, koji je inače navodno blizak Stevićev prijatelj i saradnik, učestvovao je tako u otmici osobe za koju su sumnjali da je Teodorin ubica, a nakon policijske potere uhapšeni su i ubrzo izvedeni pred sud.

Na suđenju su se branili da su samo hteli da pomognu policiji u hvatanju plaćenog ubice.

Da je Goranac upravo zbog ova dva događaja, uz koje ide i treći – ubistvo Nika Uskokovića, možda večeras bio meta atentatora, sumnja se i zbog još jednog aktera ove „građanske otmice“, koji je više puta preživeo atentate.

U pitanju je bivši policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća, takođe blizak prijatelj i saradnik dečka Teodore Kaćanski. Pre nekoliko meseci, u Bogdanovićevoj zgradi u Novom Sadu,  iz dva navrata pronađen je eksploziv.

On je pre tri godine preživeo eksploziju auto-bombe koja je bila postavljena ispod njegovog vozila, i zbog koje je izgubio nogu, a nekoliko godina ranije jedva je preživeo ranjavanje u centru Novog Sada.

U Novom Sadu je ubijen nas brat Uros Stefanovic (27 god) , dok je goloruk braneci svoga brata skocio na ubice koje su ga mucki ubile. Pocivaj u miru hrabri junace nas…❤️❤️❤️????????

Posted by Hadzi Dimce Gulevski on Thursday, September 2, 2021

Novi Sad pucnjava
Pucnjava u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare