FOTO: Đorđe Kostić, VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su Radnički iz Kragujevca sa 16:10 u derbiju 1. kola A grupe grupne faze Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Novi Beograd je, nakon izjednačenog prvog poluvremena, odigrao fantastičnu treću deonicu, da bi u završnici samo potvrdili trijumf.

Gosti iz Krajuevca su ušli bolje u meč, poveli su sa 2:0, pa 3:1, ali su Strahinja Rašović i Draško Gogov doneli poravnanje pre kraja prve deonice.

U drugoj se igrali gol za gol do rezultata 5:5, kada su Dušan Mandić i Miroslav Perković bili precizni za 7:5. Radnički je uspeo da poravna preko Josipa Vrlića, ali je nakon njegova dva gola Gogov ponovo pogodio za 8:7.

Usledila je dominantna treća deonica, tokom koje se razigrao Nika Šušijašvili, postigao dva gola za 10:7, nadovezao se Mandić, potom i Jakšić, pa je pred poslednji period rezultat bio 12:7.

FOTO: Đorđe Kostić, VK Novi Beograd

Kada je Jakšić pogodio za 13:7, bilo je jasno da će bodovi ostati na Novom Beogradu, što je potvrđeno i u završnici. Na kraju, 16:10 za prvu pobedu Novog Beograda.

Najefikasniji je bio Nikola Jakšić sa pet golova, tri je dodao Strahinja Rašović, po dva puta su pogađali Mandić, Šušijašvili i Gogov, dok su jednom mrežu zatresli Perković i Vlahopulos.

Sa druge strane, Vrlić, Marko Radulović, Miloš Ćuk i Stefan Branković su postigli po dva gola, dok su Nemanja Stanojević i Nebojša Toholj po jednom pogodili mrežu rivala.

Liga šampiona za vaterpoliste, 1. kolo

Grupa A

Utorak

Barseloneta – Jadran 11:6

Breša – FTC 8:8

Olimpijakso – Dinamo Tbilisi 20:9

Novi Beograd – Radnički Kragujevac 16:10

Grupa B

Sreda

19.00 Marselj – Pro Reko

19.00 Jug – Hanover

20.00 Crvena zvezda – Špandau

OSC – Steaua

Foto: LEN/Printscreen

Bonus video: Pogledajte dosad neviđene snimke vile Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar