Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Novi Beograd je na putu da postane pravi tim snova, na njegovom čelu nalazi se predsednik opštine Aleksandar Šapić, a Danilo Ikodinović se pita ono što i mnogi - odakle toliko para jednom vaterpolo klubu.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je reč o veoma mladom klubu, uskoro bi mogao da bude taj koji će ispisati novo poglavlje u zlatnoj istoriji srpskog vaterpola. S pravom se postavlja još jedno pitanje – da li je politika uplela prste?

VK Novi Beograd je osnovan pre samo šest godina, pored Šapića na čelu, trener ekipe je proslavljeni Vladimir Vujasinović, brojni asovi već igraju za klub iz prestonice i najavljuje se još velikih pojačanja.

„Iz ovoga što mogu da pročitam sledeće godine njihov budžet sigurno neće biti manji od 1.200.000 ili čak 1.500.000 evra, što je ako ćemo da napravimo poređenje i ako bismo preneli na fudbal, sigurno jedno 600-700 miliona evra da klub ima budžet, ako ne i celu milijardu. To su abnormalne cifre i za fudbal, a za vaterpolo tek je milion i po u današnje vreme ogromna cifra, pogotovo u Srbiji”, ističe bivši vaterpolista Danilo Ikodinović za emisiju „Među nama“ na TV Nova S.

Za Novi Beograd već nastupa reprezentativac Miloš Ćuk, a tu su i Marko Avramović, Đorđe Filipović, Draško Gogov… Za sledeću sezonu kao pojačanja figuriraju sve sami asovi – Duško Pijetlović, Vladimir Drašović, Nikola Jakšić, Aleksandar Ivović i Dušan Mandić. Poslednja dvojica spadaju u uzak krug najplaćenijih vaterpolista na svetu, koji zarađuju po nekoliko stotina hiljada evra.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

“Ja kao građanin Srbije imam pravo da pitam ‘Pa dobro, odakle jednom vaterpolo klubu toliki novac’. Ali odmah da vam kažem da me ne shvate pogrešno, meni je drago da se vaterpolo razvija, ljudi će reći – ‘evo ga ovaj je sad zavidan’. Ne, ne, ja nisam zavidan ni malo, meni je drago da vaterpolo ide u dobrom pravcu, da se klubovi bude, ali ne na način kad te neko pita odakle pare klubu, da se kaže da je poslovna tajna, da se na tome završi. Ne može da se završi na tome, ali izgleda na žalost da će se na ovome završiti”, dodaje Ikodinović.

S druge strane, Sportski direktor Novog Beograda, legendarni Aleksandar Šoštar, istakao je da će „budžet kluba sigurno biti objavljen kad budu i drugi klubovi objavili, a da su ambicije velike“.

Aleksandar Šapić bio je izričit da za našu kuću više ne želi da govori.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar