Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Duel sa ekipom iz Budimpešte je u sredu od 19.45, Strahinja Rašović zna kako do pobede.

Vaterpolisti Novog Beograda utakmicom 11. kola protiv Ferencvaroša nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona.

Duel sa ekipom iz Budimpešte je u sredu od 19.45 na bazenu „11. april“.

Novobeograđani u dobrom raspoloženju očekuju meč sa Ferencvarošem. Izabranici trenera Igora Milanovića rutinski su odradili prvu rundu plej-ofa Superlige Srbije i u polufinale se plasirali ubedljivim pobedama nad Proleterom sa ukupnom gol razlikom +34 iz dve utakmice.

Meč protiv mađarskog predstavnika biće prava uvertira za finalni turnir Jadranske lige, kome će upravo Novi Beograd biti domaćem narednog vikenda.

„Svi smo se malo uželeli Lige šampiona i ovako jakih utakmica. Predstoji nam težak duel i veliki ispit protiv ekipe kakva je Ferencvaroš. Reč je o izuzetnom timu, to je klub sa veoma bogato tradicijom i trofejnom istorijom. Poseduju veliki igrački kvalitet individualno, a imaju i snažan timski duh. O tome najbolje svedoče uspesi koje su postigli prethodnih godina“, kaže pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović.

Pomoćnik u stručnom štabu Igora Milanovića smatra je ekipa potpuno spremna.

„Odlično smo trenirali prethodnih dana i ovaj duel će nam biti ujedno i najbolja moguća uvertira za fajnal-for Jadranske lige koji je na programu predstojećeg vikenda. Za nas je svaka utakmica veoma bitna, zato idemo na pobedu i priželjkujem da ono što smo radili i pripremali na treninzima u prethodnom periodu prenesemo i u bazen u ovom meču“, konstatovao je Filipović.

Foto: Starsport

Na tabeli A grupe Lige šampiona Novi Beograd je na drugom mestu sa 20 bodova, tri manje u odnosu na prvplasiranu Brešu, Ferencvaroš je peti sa 16. Reprezentativac Srbije i najbolji strelac Novobeograđana u ovoj sezoni, Strahinja Rašović, imao je reči hvale za Ferencvaroš.

„Posle skoro mesec dana ponovo igramo utakmicu Lige šampiona na našem bazenu. Ferencvaroš je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Na njihovom bazenu smo izgubili sa 11:10 i sada imamo priliku i veliku želju da im se revanširamo za taj poraz i ostanemo u trci za prvo mesto u grupi. Činjenica je da smo dobro radili i da ćemo biti spremni za taj meč. Idemo na pobedu, to se uopšte ne dovodi u pitanju, jer želimo svakog da pobedimo. Ključ za trijumf bi svakako trebalo da bude odbrana. Tamo smo primili 11 golova, što je previše na ovom nivou takmičenja. Moramo to da popravimo, da se potrudimo da primimo četiri, pet golova manje i mislim da u tom slučaju uspeh neće dolaziti u pitanje“, rekao je Rašović.

Sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro pozvao je publiku da u što većem broju pruži podršku ekipi.

„Ulazimo u završnicu ligaškog dela elitnog takmičenja, ostalo nam je još četiri utakmice, a kao što je poznato fajnal-ejt je na našem bazenu. Svaka utakmica nam je bitna, jer se borimo za što bolju poziciju pred završni turnir. Pozivam sve ljubitelje vaterpola, jer sam siguran da će imati šta da vide, jer svakako imamo šta da pokažemo. Utakmica ima veliki značaj, biće to duel sa velikim brojem vrhunskih igrača i nema sumnje da nam predstoji još jedan vrhunski vaterpolo spektakl“, zaključio je Soro.

BONUS VIDEO Tucak: Srbija ima pet top klubova, Hrvatska dva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar