Foto: Promo

U subotu, 26. septembra sa početkom od 18 časova u parku Tašmajdan, u okviru Evropske nedelje sporta biće održana BeActive noć u kojoj će se pored mnogobrojnih sadržaja, u jedinstvenoj atmosferi održati i BeActive noćna trka.

BeActive noć je događaj namenjen svim generacijama. Ideja je da se uz mnogo svetlećih efekata i dobru muziku kreira nezaboravna atmosfera za sve učesnike i posetioce koji će u subotu imati prilike da se oprobaju u različitim aktivnostima poput fitnes programa, trčanja, plesa i strit vorkauta.

PROČITAJTE JOŠ

Za najmlađe učesnike biće organizovani sportski poligoni, Olimpijski čas i bodi pejnting radionice dok će za posetioce „trećeg doba“ biti organizovan poseban program vežbanja. Tokom večeri, posetioci će biti u prilici da uzmu učešće i u strit vorkaut izazovu.

Događaj će otvoriti predsedink Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković a prisutnima će se obratiti i predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, Šef odeljenja za medije, gospodin Pol Anri Prese.

Tokom ove večeri biće pokrenut i TreninGO izazov: Trčim za školu u kome Delegacija Evropske unije u Srbiji pomaže škole i Savez košarkaša u kolicima Srbije.

Tokom večeri biće održane i atletske trke – Noćna milja, brza individualna trka na 1600m kao i Run Together, štafetna trka za srednjoškolce 2x800m. Zagrevanje takmičara za trke vodiće ambasadorka Evropske nedelje sporta, fitnes entuzijasta Nela Bunčić.

Primarni cilj svih događaja koji se organizuju u okviru Evropske nedelje sporta usmeren je na podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na starosnu dob i godine i edukaciju građana o zdravom načinu života.

Priprema i realizacija svih događaja biće izvedena u skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa Covid-19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar