Foto: printskrin Arenasport

Nikola Grbić je postao prvi trener u istoriji srpske odbojke koji je uspeo da osvoji Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

U finalu Lige šampiona Zaksa iz Poljske koju predvodi Grbić je pregazila favorizovanu ekipu Trentina rezultatom 3:1 (25:22, 25:22, 20:25, 28:26)

Grbić je posle velike pobede pao na kolena i zaplakao, ne skrivajući emocije zbog velikog uspeha.

Poljski klub je praktilčno iz drugog plana, pored favorizovanih Rusa i Italijana, došao do evropske titule koju je malo ko očekivao.

Padali su branilac krune Lube u četvrtfinalu, moćni Zenit i Kazanja, nekadašnji četvorostruki uzastopni šampion Evrope u polufinalu, i u Veroni u finalu je pao i tim iz Trenta.

Tako je legenda srpske odbojke uspela da osvoji trofej protiv ekipe kojoj je kao igrač doneo prvu titulu evropskog šampiona.

Na krilima udarnog trija Kamila Semenjuka, Lukaša Kažmareka i Aleksander Slivke, uz odličnog Dejvida Smita i Jakuba Kočanovskog, poljski vicešampion je igrao fantastično, pogotovo u prva dva seta.

Očekivao se odgovor Trentina, Italijani su počeli da igraju kao znaju, proradio je i blok pa je Trentino serijom 4:0 prelomio set. Od 14:14 stigao je do 18:14 i rutinski dobio set za smanjenje rezultata na 2:1.

Na krilima osvojenog trećeg seta, Trentino je u četvrtom zaigrao mnogo bolje. Sredinom tog perioda igre, tim iz Trenta pravi tri poena razlike za 15:12, ali sledi preokret poljskog tima.

Usledila je dramatična završnica u kojoj se Zaksa bolje snašla i došla do istorijske pobede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare