Foto: Tanjug/AP/Alex Brandon

Džejson Rajt, nekadašnji igrač američkog fudbala, postao je prvi tamnoputi predsednik NFL kluba, pošto je preuzeo Vašington.

On je sedam godina igrao za Atlantu, nastupao je i za Klivlend i Arizonu i bio kapiten Kardinalsa, kao i njihov predstavnik u Odboru igrača NFL tokom čuvenih pregovora 2010-11.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovaj tim, u ovo vreme, idealan je za mene. Transformacija fudbalskog kluba Vašington se dešava u svim aspektima organizacije, od fudbalskog, preko funkcionisanja, do kulture i učiniće nas modernom i atrktivnom franšizom. Želimo da postavimo standarde u NFL“, rekao je Rajt po preuzimanju kluba.

Imenovanje 38-godišnjeg Rajta dolazi samo mesec dana pošto je Vašington uklonio naziv „Redskins“ iz svog imena jer ga mnogi Amerikanci smatraju uvredljivim.

Vlasnik franžize Den Snajer poručio je kako veruje da će klub pod komandom Rajta dosegnuti nove visine.

„Džejson je dokazani borac, pre svega je od onih koji pomažu da se ovaj sport kulturološki promeni, a onda operativno i finansijski. On je snažan advokat u pravcu inkluzije svih ljudi i postaviće nove standarde u našoj organizaciji i ligi“, ubeđen je Snajder.

Rajt je najmlađi predsednik tima u ligi i četvrti je bivši igrač NFL koji je preuzeo tu ulogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar