Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nacionalna fudbalska liga (NFL) izabrala je tri nemačka grada, Diseldorf, Frankfurt i Minhen kao moguće domaćine utakmica u narednim sezonama.

„Ti gradovi će sada učestvovati u detaljnijim razgovorima o organizaciji mečeva u Nemačkoj“, navodi se u saopštenju lige.

Nemačka ima snažnu i rastuću bazu navijača američkog fudbala, a ujedno je jedna od najvećih svetskih ekonomija. Čelnici lige naveli su da bi prva utakmica ligaške sezone u Nemačkoj mogla biti odigrana najkasnije 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ova najava dolazi nakon što je u nedelju London ponovo bio domaćin meča, posle jednogodišnje pauze izazvane pandemijom koronavirusa.

Meč između Atlanta Falkonsa i Njujork Džetsa (27:20) odigran je na stadionu Totenhema, a 17. oktobra London će biti domaćin meča između Džeksonvila i Majamija.

NFL je od 2007. godine u Londonu održao 29 utakmica, a većina je odigrana na Vembliju, koji može da primi više od 80.000 navijača.

Ukupno je odigrano 39 NFL utakmica van SAD, a pored Londona domaćini su bili Toronto (šest puta) i Meksiko Siti (četiri puta).

Analiza, koju je liga uradila, govori da bi sledeći evropski domaćin utakmica američkog fudbala mogla da bude Fracnuska, a zatim bi sledile Španija i nordijske zemlje.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar