Foto: Tanjug/AP/Matt Ludtke

Prva dva meča divizijske runde NFL šampionata dala su odgovor ko će u borbu za plasman u ovogodišnji Superbol - Grin Bej Pekersi i Bafalo Bilsi.

PROČITAJTE JOŠ...

Pekersi, inače šampioni NFC divizije, u meč su ušli kao favoriti, ali je tim Los Anđelesa pokazao da uprkos povredi kvoterbeka Džareda Gofa i hvatača Kupera Kapa ipak ima kvaliteta da se nosi sa „sirevima“ na njihovom terenu, bar do određene granice.

Uspevali su Remsi da ostanu u igri sve do poslednje četvrtine, ali nakon trik-akcije i tačdauna Kema Ejkersa kojim su prišli na 25:18 nisu uspeli da se dodatno približe Pekersima. Jednostavno, kvalitet je na strani Grin Beja, a kako je izostala defanzivna „eksplozija“ o kojoj smo pisali u najavi utakmice, Los Anđeles je očekivano bio prinuđen da tokom čitavog toka meča juri rezultat, pa su Pekersi reklo bi se rutinsi stigli do plasmana dalje.

Rodžers je prebacio 296 jardi, uz dva tačdauna, i još jednom pokazao da je trenutno možda i najbolji kvoterbek lige.

Sa druge strane, Gof je, uprkos povredi palca, bacio loptu za 174 jarde i jedan tačdaun.

U drugom meču večeri, Bafalo, tim koji nosi epitet večitih „luzera“, je nakon izuzetno lošeg prvog poluvremena oba tima tokom kog je postignuto ukupno šest poena, uz ukupno tri promašena šuta za tri poena (Rejvensi dva, Bafalo jedan), uspeo da u drugih 30 minuta zahvaljujući tačdaunu Stefona Digsa, a potom i presečenom pasu koji je Teron Džonson preko čitavog terena vratio za još šest poena (ukupno pretrčao 101 jard sa loptom) stigne do mesta koje im garantuje borbu za plasman u Superbol.

Grin Bej će igrati sa boljim iz duela Nju Orleans Sejnts – Tampa Bej Bakanirs, dok Bilse očekuje pobednik meča Kanzas Siti Čifs – Klivlend Brauns.

Interesantno je takođe reći i da će Bilsima ovo biti prvi meč za plasman u Superbol još od 1993. godine, kada su i stigli do borbe za trofej, ali su četvrti put za četiri godine ostali bez Lombardijevog trofeja.

NFL, divizijska runda

Grin Bej Pekers – Los Anđeles Rems 32:18 (3:3, 16:7, 6:8, 7:0)

Bafalo Bils – Baltimor Rejvens 17:3 (3:0, 0:3, 14:0, 0:0)

Nedelja

21.05 Kanzas Siti Čifs – Klivlend Brauns

Ponedeljak

00.40 Nju Orleans Sejnts – Tampa Bej Bakanirs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar