Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

NFL kao liga je specifična po mnogo toga, a raspored utakmica je jedna od stvari koje ovaj sport čine toliko interesantnim.

Iako je još po završetku sezone 2020 bilo poznato ko će igrati protiv koga na osnovu plasmana svih timova, zvaničan raspored objavljen je tek 13. maja. I gotovo momentalno je postalo jasno da nas gotovo svake nedelje očekuje najmanje jedan meč o kom će mesecima pre njega biti reči gotovo svakodnevno.

PROČITAJTE JOŠ...

Nedelja 1

Tampa Bej Bakanirs – Dalas Kaubojs

Samo otvaranje sezone preti da postane momentalni klasik. Šampion Tampa Bej dočekuje Dalas Kaubojse predvođene oporavljenim Dakom Preskotom, koji je protekle sezone doživeo tešku povredu ligamenata zbog čega je veći deo sezone proveo van terena. Sa druge strane biće Tom Brejdi. Dalas je poznat kao „američka ekipa“, Brejdi je poznat kao neko ko ne voli Kaubojse, pa je već sredinom maja moguće zaključiti da će 9. septembra u Tampi prštati.

Filadelfija Igls – Atlanta Falkons

Tim iz „grada bratske ljubavi“ je pretrpeo velike izmene, Daga Pedersona na mestu glavnog trenera zamenio je Nik Sirijani, doskorašnji ofanzivni koordinator Indijanapolis Koltsa, dok je kvoterbek Karson Venc otišao upravo u Koltse, gde će raditi sa svojim nekadašnjim ofanzivnim koordinatorom iz 2017. godine, Frenkon Rejhom. Šansu na mestu kvoterbeka dobiće Džejlen Hrts, tu je mladi sjajni hvatač Devonta Smit… Meč Iglsa i Falkonsa biće u centru pažnje najviše zbog kontroverzi u Filadelfiji, pa će svi ljubitelji ovog sporta sa pažnjom ispratiti kako izgleda ekipa koja je 2017. osvojila titulu prvaka.

Hjuston Teksans – Džeksonvil Džeguars

Meč ova dva tima trebalo bi da donese i duel dva kvoterbeka koji su sa Klemsonom osvojili titulu, nakon čega su kao izbor prve runde ušli u NFL. Poznati i kao veliki prijatelji, Lorens i Votson predstavljaju budućnost lige, pa će i ovaj susret biti ispraćen uz veliku pažnju. Potencijalan problem je tužba o seksualnom zlostavljanju sa kojom se susreće Dešon Votson, mada je čitav slučaj u poslednjih nekoliko nedelja utihnuo, te postoji mogućnost da organizator igre prođe bez posledica, bar u 2021. godini. Doduše, dodatan problem mogla bi da predstavlja i činjenica da je Votson tražio od Teksansa da ga trejduju, što bi moglo da se dogodi čim bude poznat ishod istrage i da li će se uopšte naći među igračima koji su dobili „zeleno svetlo“ od strane Rodžera Godela da igraju.

Nedelja 2

Baltimor Rejvens – Kanzas Siti Čifs

Lamar Džekson sa jedne, Patrik Mahoms sa druge strane… Dva kvoterbeka za koje bi bilo pravo čudo da se, pod uslovom da ih ne snađe povreda, ne nađu u samom vrhu priče za nagradu najboljeg igrača lige. I Čifsi i Rejvensi su takođe kandidati za sam vrh i napad na titulu, tako da će biti više nego zanimljivo ispratiti ovaj meč. A ni poena ne bi trebalo da izostane.

Nedelja 3

Los Anđeles Rems – Tampa Bej Bakanirs

U Remse je stigao Metju Staford iz Detroita kako bi bar još jednom pokušao da napadne titulu, sa druge strane je Brejdi, što donosi meč dvojice kvoterbekova koji su obeležili proteklih desetak godina lige, ali obojica sa novim motivima. Staford napada titulu, Brejdi brani… Spektakl u najavi.

Nedelja 4

Filadelfija Igls – Kanzas Siti Čifs 

Iglsi će Endija Rida pokušati da „napadnu“ sa igračem koji u mnogo čemu podseća na jednog od Ridovih omiljenih igrača iz perioda dok je sedeo na klupi Filadelfije. Džejlen Hrts nije toliko brz i baca desnom rukom, ali na momente zaista podseća na Majkla Vika, pa će biti interesantno ispratiti kako će, i da li će Rid uspeti da zaustavi eksplozivni napad Iglsa predvođen Hrtsom, Majlsom Sendersom i hvatačima Džejlenom Riagorom i Devontom Smitom.

Sinsinati Bengals – Džeksonvil Džeguars

Prvi pik iz 2020. Džo Barou dočekuje prvog pika godinu dana kasnije, Trevora Lorensa u direktnom sudaru dve bivše koledž zvezde. Barou je pokazao da ima sve što je neophodno za sam vrh, Lorens će pokušati da pokaže da je bolji…

Nju Ingland Pejtriots – Tampa Bej Bakanirs

Ovde zaista nema potrebe opisivati detaljnije od ove rečenice – Tom Brejdi se vraća na Foksbro.

Nedelja 5

Filadelfija Igls – Tampa Bej Bakanirs

Brejdi će, doduše u drugom dresu, pokušati da se osveti Iglsima za poraz u Superboulu 2018. godine. Sa druge strane, renovirana Filadelfija će imati svaki mogući motiv protiv Brejdija i aktuelnih šampiona, pogotovo jer igra na domaćem terenu a tribine će biti popunjene do poslednjeg mesta.

Nedelja 7

Los Anđeles Rems – Detroit Lajons

Remsi i Lajonsi su izvršili razmenu igrača, pa je Metju Staford otišao put Kalifornije, dok je u „motorsiti“ stigao nekada prvi pik na draftu, Džered Gof. Meč ova dva tima će ujedno biti i pokazatelj ko je napravio bolji posao, ali i šansa obojici da dokažu da su mnogo bolji od onoga koliko su ih njihove bivše ekipe cenile.

Arizona Kardinals – Hjuston Teksans

Kardinalsi u svojim redovima imaju Džej Džej Vota i Diandrea Hopkinsa, nekadašnje zvezde i kapitene Hjustona, pa će ovaj dvojac imati pregršt razloga za osvetu, što je samo po sebi dovoljno za spektakl. Ako se na to doda i činjenica da su obojica klub napustili zbog očajnih odnosa sa upravom, nema sumnje da će biti žestoko u Finiksu.

Nedelja 9

Kanzas Siti Čifs – Grin Bej Pekers

Patrik Mahoms na Arona Rodžersa, uz jedno veliko „ali“… Rodžers je javno istakao da želi da ode, nije isključeno da će mu želja i biti ispunjena ukoliko situacija bude podjednako toksična na relaciji Rodžers – Pekersi.

Pod uslovom da ostane, ovaj meč će biti jedan od najiščekivanijih u godini.

Nedelja 12 

Indijanapolis Kolts – Tampa Bej Bakanirs

Karson Venc nije dobio priliku da zaigra protiv Brejdija i Pejtriotsa u Superboulu 52. Četiri godine kasnije, Venc nije u Iglsima, Brejdi nije u Petsima, ali jeste šampion, pa će Venc konačno moći da pokuša i bar delimično oseti ono što je osetio Nik Fols te godine. Ako se na to doda i genijalni ofanzivni mozak Rejha sa jedne, odnosno Brejdi i skup zvezda u Tampi, dileme nema – ovo bi moglo da bude, narodski rečeno, „finale pre finala“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar