Foto: Tanjug/AP

Utakmicama divizijske runde biće nastavljen plej-of NFL šampionata, a od ove runde uključuju se Kanzas Siti Čifsi i Grin Bej Pekersi, najbolje ekipe AFC, odnosno NFC divizije.

PROČITAJTE JOŠ...

Los Anđeles u Vinskonsin stiže osokoljen pobedom nad Sijetlom, ali je novo iznenađenje Remsa u domenu teorije.

Džared Gof bi trebalo da počne utakmicu, spreman je i sjajni deganzivac Aron Donald, ali jednostavno Pekersi predvođeni Aronom Rodžersom imaju previše kvaliteta.

Šansa Remsa leži u defanzivnoj „eksploziji“ poput one koju su prikazali igrači Klivlend Braunsa protiv Pitsburga. U svim ostalim situacijama, sve sem pobede Grin Beja bilo bi ravno čudu.

Pogotovo ako se u obzir uzme i to da će utakmica biti odigrana u Vinskonsinu, gde su popularni „sirevi“ praktično nepobedivi. Ne bi trebalo isključiti ni Rodžersovu želju da još jednom ekipu odvede do samog kraja, a motivisani Aron Rodžers je gotovo nezaustavljiv.

Baltimor Rejvensi su „preskočili“ Tenesi Tajtanse, i sad ih očekuje gostovanje Bilsima u Bafalu. „Mafija“ je uspela da izbaci Indijanapolis Koltse. Očekuje nas duel dva fantastična kvoterbeka, sjajne odbrane protiv odličnog napada, i ovaj meč ima potencijala da bude najbolji u divizijskoj rundi. Favorit, ali blagi, je Bafalo jer igra na svom terenu, mada je prednost zaista minimalna, ekipe su ujednačene, i očekuje nas zaista sjajan duel.

Kanzas Siti Čifsi u meč sa Klivlendom ulaze nakon nedelju dana odmora, dok su Braunsi osokoljeni velikom pobedom nad Pitsburgom. Kvalitet je na strani aktuelnih šampiona, ali je motiv, čini se, ipak veći u Baltimoru, koji sigurno neće želeti da napusti doigravanje već posle prve utakmice. U ovaj meč ulaze kao tim koji nema šta da izgubi, a ljubitelji NFL-a se sećaju kako je to bilo 2017. godine, kada je isti status imala Filadelfija…

Poslednji meč nam donosi i duel dve legende ovog sporta, Drua Brisa i Toma Brejdija. Bris je dva puta slavio ove sezone protiv Brejdija, što je prvi put u Brejdijevoj karijeri da je izgubio dve vezane utakmice od divizijskog rivala. A teško da postoji po rivala opasnija stvar u američkom fudbalu od Toma Brejdija naoštrenog do kraja.

Subota

22:35 Grin Bej Pekers – Los Anđeles Rems

Nedelja

2.15 Bafalo Bils – Baltimor Rejvens

21.05 Kanzas Siti Čifs – Klivlend Brauns

Ponedeljak

00.40 Nju Orleans Sejnts – Tampa Bej Bakanirs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar