Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Sve ide u prilog tome da nas očekuje najveći haos u novijoj istoriji američkog fudbala.

NFL predsezona 2022 biće zvanično otvorena „Hall of fame“ utakmicom 4. avgusta, prvi zvaničan meč u borbi za plasman u plej-of zakazan je za 8. septembar (još uvek nije poznat raspored), ali nas, uprkos tome što je udaljena nekoliko meseci, pravi haos očekuje u danima koji slede.

Naime, nova ligaška godina u NFL-u započela je 16. marta, kada je zvanično otpočeo i period za trejdove, raskide i potpise ugovora sa slobodnim igračima, a za samo četiri dana viđena je prava ludnica.

PROČITAJTE JOŠ...

Bilo je jasno da nas ne očekuje uobičajeni period između dve sezone još kada je Tom Brejdi 1. februara saopštio da je vreme da se povuče, da bi onda 13. marta usledio (… (ne)očekivani?) preokret kada je, na opšte iznenađenje verovatno nikoga na ovom svetu iole upućenog u NFL, rekao da će „ipak igrati“ i najavio povratak u Tampa Bej.

A to kao da je pokrenulo lavinu.

Pet dana pre Brejdijeve (zvanične – nezvaničnih naznaka je bilo više) objave povratka u Tampa Bej dogovoren je trejd koji je u startu opisan kao verovatno najveći u istoriji – Sijetl Sihoksi su put Denver Bronkosa poslali pika četvrte runde i gotovo sigurnog člana „kuće slavnih“ Rasela Vilsona, dok su u suprotnom pravcu otišli kvoterbek Dru Lok, tajt-end Noa Fant, kao i Šelbi Haris, defanzivni linijaš, uz pikove prve, druge i pete runde na draftu 2022, kao i pikove prve i treće runde na draftu sledeće godine.

Izazov su prihvatile i ostale ekipe iz zapadne divizije AFC konferencije, pošto je u Las Vegas Raiderse stigao Davante Adamas, najbolji hvatač lige, dok su u suprotnom smeru otišla dva pika na draftu 2022. godine – jedan prve i jedan druge runde, dok su Los Anđeles Čardžersi iz Čikago Bersa doveli Kalila Meka, koji će sa Džoijem Bosom činiti tandem najboljih defanzivaca lige, dok je Kanzas Siti u svoje redoveo doveo doskorašnju zvezdu Pitsburg Stilersa, Džu Džu Smit Šustera.

Usledilo je neko vreme zatišja pre nego što je Klivlend iz temelja poremetio čitavu ligu – prvo su u razmeni sa Dalas Kaubojsima obezbedili usluge jednog od najboljih hvatača lige Amarija Kupera, a onda izazvali tektonski poremećaj – uspeli su da „ispred nosa“ Atlanta Falkonsima i Karolina Pantersima „otmu“ Dešona Votsona, kvoterbeka Hjuston Teksansa, koji je potpisao petogodišnji ugovor vredan 230 miliona dolara, dok je Hjuston dobio tri pika prve runde za tri naredne godine, jedan treće i jedan četvrte runde.

Viđena je i jedna „izdaja“, pošto je nekada prva zvezda Filadelfija Iglsa Karson Venc otišao u Vašington Redskinse, gde će igrati za divizijskog rivala.

Ovo je tek početak, pošto još uvek postoji velika neizvesnost upravo oko Iglsa, koji imaju tri pika u prvoj rundi predstojećeg drafta, a s obzirom na to da postoji uverenje da Džejlen Hurts neće predvoditi napad tima iz „grada bratske ljubavi“, ostaje nam da sačekamo do 28. aprila kako bismo videli da li će odlučiti da te pikove zadrže, ili će uslediti zapravo nova „eksplozija“ u vidu još neke trejd bombe.

A ako se po jutru dan poznaje – očekuje nas ubedljivo najluđa sezona u novijoj istoriji američkog fudbala.

BONUS VIDEO Rekapitulacija karijere Toma Brejdija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar