Nenad Borovčanin o bokserima Kosova na Svetskom prvenstvu
Nenad Borovčanin; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, govorio je o uspehz srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je prva medalja za samostalnu Srbiju ili prva medalja koju je neko sa srpskim državljanstvom, Srbin, osvojio posle 26 godina. Sada sledi dalji razvoj, izgradnja trening centra i daleko veća podrška će pratiti ovaj rezultat i tek će se o boksu pričati u narednim godinama. Boks će postati sinonim, ne samo za stvaranje šampiona i već za pravilno vaspitanje dece i omladine u ljudskom i patriotskom smislu“, izjavio je Borovčanin novinarima posle prijema.

On je naglasio koliko je ovo bitno sa aspekta infrastrukture i razvoja srpskog boksa.

„Sad ćemo prvo podeliti sedam boskerskih ringova 500 pari rukavica, 1.000 džakova, maltene svaki klub će nešto da dobije, zatim krećemo sa obukom trenera kroz „Školu boksa“, kontinuirano u naredne dve godine, dodao je prvi čovek srpskog boksa.

Najavio je i izgradnju trening centra.

„Naravno, ide i izgradnja trening centra, zajedno sa državom, što će biti zaokružena celina jednog sistema koji daje i tek će davati rezultate, nadam se i na Evropskom prvenstvu u maju sledeće godine, u Azerbejdžanu, a glavni cilj nam je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu“, istakao je Borovčanin.

Pre toga, ženska selekcija će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Istanbulu, u decembru ili u martu, ukoliko dođe do pomeranja zbog kovida.

„Nina Radovanović, Jelena Zekić, Milena Matović, mlada Sara Chirković. Imamo i Rastka Simića, tu je budućnost srpskog boksa. Uz ruske trenere su napredovali naši treneri i bokseri, kao što su Aličih, Ametović i Memić“, istakao je Borovčanin i dodao da veruje kako će Beograd, kao jedini grad dva puta domaćin Svetskog prvenstva, biti domaćin i treći put.

Borovčanin je istakao da srpski boks očekuje još jedan veliki spektakl.

„Organizovaćemo i Evropsko prvenstvo i još druga takmičenja, ali definitivno smo pokazali da je Beograd grad 21. veka i da je Srbija država 21. veka“, zaključio je Borovčanin.

BONUS VIDEO  Maljković o Aleksandru Vučiću, reakciji u Hrvatskoj i pomoći države srpskom sportu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar