Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs

Na Evropskom prvenstvu u rukometu odigrane su samo četiri utakmice, a važne pobede zabeležile su selekcije Islanda, domaćina Mađarske, kao i Nemačke i Poljske.

U grupi B Mađari su nakon dosta drame savladali Portugal i tako ostali u igri za prolaz dalje. Portugalci su vodili 5:2, Mađari su preokrenuli na 11:9, ali su nakon pola sata igre ipak imali gol minusa, 15:14.

Drugi deo je u većoj meri pripao Mađarima, koji su uspeli da stignu do 25:23, da bi izgledalo da su konačno pitanje pobednika rešili u 52. minutu kada su golom Matea došli do 28:25.

Ipak, usledio je neverovatan pad, pa su Portugalci vezali tri gola, poravnali na 28:28. Igralo se potom gol za gol, a Mađarska je do pobede stigal preko Matea pet sekundi pre kraja utakmice.

Drugi meč grupe pripao je Islandu, koji je slavio protiv Holandije 29:28.

Island je tako stigao do četvrtog boda, ali još nisu sigurni u drugoj fazi, pošto će u poslednjem kolu igrati protiv domaće selekcije, dok će Holanđani odmeriti snage sa Portugalom. Da situacija bude još luđa, čak i Portugalci mogu do prolaza, ukoliko Island pobedi Mađare a oni slave protiv Holandije. Tada bi sve tri selekcije imale po dva boda, a dalje bi prošao tim koji bi imao najbolju gol-razliku (Portugalci imaju -5, Mađari -2 a Holandija +2). Isto tako, Islandu ubedljiv poraz protiv Mađarske, uz pobedu Holanđana, može da ugrozi mesto u drugoj fazi.

U grupi D, Nemci su sa 34:29 savladali Austriju, i to nakon odlične igre u drugom poluvremenu tokom kog su i preokrenuli (na poluvremenu gubili 15:14), dok je Poljska bila bolja od Belorusije 29:20. Ove dve ekipe će u poslednjem kolu dati odgovor na pitanje ko će dalje sa prvog mesta.

Grupa B

Mađarska – Portugal 31:30 (14:15)

Island – Holandija 29:28 (15:13)

Grupa D

Nemačka – Austrija 34:29 (15:16)

Poljska – Belorusija 29:20 (14:11)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Žastin Enan za Nova.rs pričala o borbi „Novak Đoković protiv Australija“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar