Nastavlja se NASCAR: Trka u čast „pravih šampiona“

Ostalo 17. maj. 202019:42
Podeli:
NASCAR
Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA

Takmičenje u NASCAR šampionatu nastavlja se u nedelju uveče trkom na Darlingtonu posle dva meseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Prvi put u 72-godišnjoj istoriji NASCAR-a trka će biti održana bez publike. Trka je nazvana „Pravi heroji 400“, kako bi se odalo priznanje zdravstvenim radnicima.

Gubitak sredstava od prodaje ulaznica biće teško nadoknaditi, a NASCAR se suočavao sa finansijskim kolapsom u slučaju potpunog prekida takmičenja. Trke će se prenositi na nacionalnoj televiziji, što će donekle ublažiti teškoće i organizatorima i gledaocima.

PRIČITAJTE JOŠ

Kako je planirano, biće održano sedam trka za 11 dana, a ukupno 20 do 21. jula.

Kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, svaka ekipa će imati maksimalno 16 članova i svi će morati da se pridržavaju smernica nadležnih. Na stazi Darlington biće ukupno 900 ljudi koji rade u ekipama, održavanju i organizaciji, što je mnogo manje od 2.000 ljudi, koliko ih ima u normalnoj situaciji.

Svi zaposleni u NASCAR i članovi ekipa moraju da nose zaštitne maske i biće često pregledani, ali neće biti testirani na koronavirus, pošto čelnici takmičenja žele da se testovi sačuvaju za one kojima je to potrebnije.

Predsednik NASCAR-a Stiv Filips obećao je „najbolje trke i trkačko iskustvo svaki put kada se izađe na stazu“.

Staza Darlington izabrana je kao najbezbednije mesto za početak sezone i tu će se održati tri trke u četiri dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar