Foto: Creative Photo Corner / Shutterstock.
Foto: Creative Photo Corner / Shutterstock.

Kraj Olimpijskih igrača u Tokiju označio je i početak novog olimpijskog ciklusa, ali i crnog niza tragedija i incidenata koje su počele da se događaju, a poslednja žrtva je trener reprezentacije Vijetnama u plivanju, Huang Guoi.

Ovaj kineski trener star 57 godina, u Vijetnamu poznat kao Huang Kuok Huj, preminuo je tokom boravka u prestonici Vijetnama, Hanoju, gde je boravio u karantinu po povratku iz Tokija.

PROČITAJTE JOŠ...

Uzrok smrti nije zvanično saopšten, ali prema informacijama do kojih su došli mediji iz Vijetnama, najverovatnije je član ekspedicije Vijetnama izvršio samoubistvo.

On je tokom Igara imao dvojicu svojih učenika, Ngajena Huj Hoanga i Ngajen Ti An Vijen, ali nijedan od njih nije uspeo da se domogne finala. Hoang je u trci na 800 metara slobodnim stilom završio 20. u kvalifikacijama, dok je na 1,500 metara bio 12. Sa druge strane, Vijen je u trci žena na 200 i 800 metara slobodnim stilom završila 26, odnosno 30.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je šef vijetnamske delegacije, Tran Duk Fan:

„Trenutno smo u izolaciji, tako da ne znamo detalje, i čekamo rezultate policijske istrage“, stoji u saopštenju.

Pre njega, poginuo je trener Entoni Baki Lič koji je predvodio mačevaoce iz Sjedinjenih Američkih Država, dok su Džek Vuli, tekvondoista iz Irske, i tamnoputi Ukrajinac i rvač Žan Belenjuk, napadnuti u odvojenim incidentima po povratku iz Tokija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar