Ostala nepokretna posle porođaja, imala rak, sad ponovo trči

Ostalo 27. apr. 202114:29 > 15:57
Podeli:
Nastasja Nedimović vaterpolo
Foto: Screenshot Instagram cancer.influencer

Bivša srpska vaterpolistkinja Nastasja Nedimović progovorila je o pravoj životnoj drami i načinu na koji je došla do velike pobede.

Ona je dva meseca nakon što je carskim rezom rodila sina Vuka, saznala da ima rak koštane srži (multipli mijelom).

PROČITAJTE JOŠ

Preko noći je postala nepokretna i počela je velika borba za život, dok je bitku u drugoj bolnici daleko od mame vodio i sin Vuk.

“Suprug i brat su mi dan nakon porođaja saopštili da imam rak. Bili su sami, bez prisustva lekara dok sam nepokretna ležala u šok sobi na kiseoniku. Bila sam šokirana i nesvesna. Suze su potekle same niz lice. Brzo sam se trgla i pitala na koji način mogu pobediti rak“, prisetila se Nastasija za „Sportfem.rs“.

Bivša igračica Bečeja i Taša objasnila je zbog čega je morala da se porodi carskim rezom i objasnila je da je trudnoća samo ubrzala proces stradanja kostiju (stvaranja rupa u kostima zbog određenog M proteina koji pravi takozvane lezije).

“S obzirom na to da su mi kosti bile veoma krhke, u toku porođaja koji se nije odvio prirodnim putem već carskim rezom, došlo je do preloma rebara i grudne kosti. Sin Vuk je odmah po rođenju odvojen je od mene, nisam ga videla ni na trenutak, odvežen je u dečiju bolnicu. Tamo je proveo 20 dana potpuno sam, uz posetu mog supruga Nemanje koji je mogao da ga vidi samo preko stakla. Prvi put sam sina videla preko kamere mobilnog telefona, a uživo nakon nekoliko meseci.”

Ovaj period je provela odvojeno od ćerke Nie koju nije videla mesecima, a tata Nemanja se brinuo o njoj i tek rođenoj bebi.

Lekari nisu bili optimisti da može ponovo da prohoda. Kada je počela da vežba u bolničkoj sobi jedva je mogla da podigne flašicu vode.

Nije odustala čak ni u momentima kada je preko noći izgubila kontrolu nad svojim telom.

“Strašno je ostati nepokretan svakome, ali dodatno otežava činjenica da si trudna i mlada, ceo život veoma aktivna i sportista. To je nešto za čega ti zaista treba jaka glava. Opadanje kose mi nije teško palo, to mi je, u svemu bio najmanji problem. Više sam strahovala od rekacije svoje ćerke i porodice jer sam znala da će njima biti žao. Brat me je prvi put ošišao u bolnici svojom mašinicom. Nije mu bilo lako, ali uspeli smo zajedno prevazići i taj korak. Kada me je prvi put ćerka videla bez kose jako se obradovala i mazeći me po glavi rekla mi je da imam jako lepu frizuru. Trpela sam strašne bolove tokom celog tog perioda, a i nakon toga. I danas imam bolove u leđima. Ali upornim radom i trudom, verujem da će i to proći jednog dana. “

Danas o svojoj bori govori putem Instagram profila i želi da nadahne sve da se izbore sa velikim problemima, da promene stil života i da im pokaže da je sve moguće.

Nastasja je prestala da se bavi vaterpolom sa 20 godina, a onda postala sudija u ovom sportu. Do prve trudnoće je bila aktivni sportista, zatim se okrenula fitnesu.

I dalje radi na oporavku i pokazuje da jaki ljudi kao ona nikada ne odustaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar