Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Novak Đoković, Ivana Španović, fudbalski i košarkaški klub Crvena zvezda proglašeni su za najbolje srpske sportske brendove.

PROČITAJTE JOŠ...

Slovenačka kompanija Sporto dodelila je svoje nagrade najprepoznatljivijim sportskim brendovima u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Srbija je dobila četiri priznanja. Najveći sportski brend, kada je u pitanju pojedinačna konkurencija kod muškaraca, jeste najbolji teniser planete Novak Đoković, u konkurenciji dama laskavo priznanje ponela je Ivana Španović, dok se fudbalskom klubu Crvena zvezda priključila košarkaška sekcija ovog kluba.

Iako je veliki broj turnira pomeren, Đoković je uspeo da opstane i godinu završi kao najbolji teniser sveta, a još oko mesec i po dana ga deli od prvog mesta večne liste po broju nedelja koje je proveo na prvom mestu ATP liste.

Španovićeva je imala samo jedan nastup, i to na takmičenju u Novom Sadu u junu, kada je skočila 6.80 i došla do zlata. Dalji tok sezone odredila je pandemija koronavirusa, ali i prelom kosti stopala zbog čega je odlučila da završi sa takmičenjima do 2021. godine, tokom koje je glavni cilj priprema za Olimpijske igre i napad na zlato. Sezonu je završila na petom mestu.

Fudbalski klub Crvena zvezda je 2020. godine odbranio šampionsku titulu, a potom, pod vođstvom Dejana Stankovića, uspeo ne samo da se plasira u Ligu Evrope, već i da u prolećnu fazu prođe kao drugoplasirani tim, ubedljivo ispred Genta i Slovana iz Libereca, dok su košarkaši Zvezde, čija sezona je prekinuta i u ABA i u Evroligi, uspeli da zabeleže nekoliko velikih pobeda, pre svega nad CSKA i Realom u Madridu.

U Hrvatskoj za najbolje su proglašeni fudbaler Luka Modrić i rukometaš Domagoj Duvnjak u muškoj, petostruka šampionka Evrope, atletičarka Sandra Perković u ženskoj konkurenciji, dok je najbolji sportski klub Dinamo iz Zagreba.

U Sloveniji nagrade su dobili Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa, i sjajni biciklista Primož Roglič u muškoj, potom šampionka u sportskom penjanju Janja Garnbret i skijašica Ilka Štuhec u ženskoj, te fudbalski klub Maribor i rukometna ekipa Celja u ekipnoj konkurenciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare