Foto: instagram.com

Legendarni kvoterbek Nju Orleans Sejntsa, 42-godišnji Dru Bris objavio je prošle noći da završava igračku karijeru posle 20 NFL sezona.

#related-news_0

„Posle 20 godina u NFL-u i 15 u Nju Orleansu, došao je trenutak da se povučem. Svakog dana davao sam dušu i srce kao vaš kvoterbek. Do samog kraja davao sam sto sam mogao za ovu organizaciju, svoj tim i grad Nju Orleans. Zajedno smo proživeli mnogo lepih trenutka, od kojih će mnogi zauvek biti deo nas“, objavio je Brus na društvenim mrežama.

„Povlačim se samo kao igrač, ne povlačim se iz Nju Orleansa. Ovo nije zbogom, već novi početak“, dodao je Brus, koji je 2010. godine vodio Nju Orleans do pobede protiv Indijanapolisa u Supeboulu (31:17).

Njegova objava na društvenim mrežama sadržala je i kratak video u kojem je njegovo četvoro male dece uzviknulo: „Posle 15 godina u Nju Orleansu i 20 u NFL-u naš otac se konačno povlači tako da će provoditi više vremena s nama“.

Bris je poslednji meč odigrao u polufinalu Nacionalne fudbalske konferencije kada su njegovi Sejntsi poraženi od kasnijih šampiona, Tampa Bej Bakanirsa predvođenih Tomom Brejdijem.

On u penziju odlazi kao rekorder po osvojenim jardima – 80.358, ali će taj rekord sledeće sezone moći da obori 43-godišnji Brejdi koji ima 79.204 jarda. Upisao je 571 tačdaun pas i nalazi se na drugom mestu večne liste, iza Brejdija koji je upisao 581.

„Čestitam svom prijatelju na neverovatnoj karijeri. Hvala ti na inspiraciji i posvećenosti na terenu i van njega. Jedva čekam da vidim šta sledi“, napisao je Brejdi na društvenim mrežama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar