Foto: EPA/Matthias Balk

Teško da može da prođe neko veliko takmičenje bez neke novinarke koja će svojim izgledom zaludeti svet.

Tako je čitava planeta u zanosu gledala u Saru Karbonero i zavidela Ikeru Kasiljasu na poljupcu po osvajanju titule prvaka sveta 2010. godine, a poslednja u nizu je Dileta Leota, Italijanka koja je prethodnih meseci povezivana sa Zlatanom Ibrahimovićem.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, njih dve imaju žestoku konkurenciju, a mi vam donosimo spisak od deset najlepših sportskih novinarki za koje gotovo sigurno do sada niste čuli (sem ukoliko ne pratite baš taj sport).

Vanesa Hupenkoten

Ćerka nemačkog fudbalera Ditera, Vanesa, koja je ponela očevo prezime, je rođena u Meksiku, ali je dobar deo detinjstva provela u Nemačkoj gde je pratila utakmice Šalkea. U Meksiko Sitiju je završila Međunarodne odnose, a za završni rad izabrala je FIFA. To joj je otvorilo vrata meksičke televizije Deportes, pa je 2008. radila kao izveštač sa Olimpijskih igara u Pekingu, a 2010. i 2014. je pratila reprezentaciju Meksika na Mundijalima u Južnoj Africi i Brazilu.

Nakon devet godina napustila je ovu televiziju i prešla na ESPN Meksiko 2016. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Huppenkothen (@vanehupp)

Kolin Volf

Američki fudbal važi za jedan od najgrubljih sportova na svetu, a jedna od centralnih figura televizijie NFL Network je 36-godišnjakinja rođena u Filadelfiji. U ovaj sport je ušla upravo zahvaljujući lokalnim Iglsima, čiji je navijač od malih nogu, a posle televizija WTXF i Comcast SportsNet iz Filadelfije usledio je poziv stanice za koju radi od 2014. godine. Nosi nadimak „Koni Foks“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Colleen Wolfe (@colleenwolfe)

Andrea Okampo

Rođena Kolumbijka proboj je počela kao čirilidersica Majami Dolfinsa, da bi potom četiri godine radila kao zvanični reporter hokejaškog kluba Florida Panters. Ipak, slavu je stekla u svetu američkog rvanja, gde je postala jedno od najprepoznatljivijih lica u WWE organizaciji.


Kejti Nolan

Čuvena „lajavica“ iz Bostona takmičila se na juniorskim Olimpijskim igrama u ritmičkoj gimnastici i sa 10 godina osvojila zlato, da bi 2011. kao mlada blogerka dobila mesto u emisiji Foksa „Sports Yardbarker“. Dve godine kasnije usledio je poziv Foks Sportsa, da bi 2017. postala deo ESPN porodice. Od tada vodi emisiju „Always Late with Katie Nolan“, kao i „Sports“, emisije poznate po nešto drugačijem pogledu na sport, ali i zaista fantastičnom humoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Nolan (@natiekolan)

Aleks Kari

Od ranog detinjstva naklonjena sportu, Kari je postala poznata kada je postala deo Foksa, gde je pokrivala Los Anđeles Ejndželse, Kingse, odbojku na plaži…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Curry (@alex_curry)

Kristen Ledlou

Ljubitelji NBA lige verovatno znaju za emisiju „NBA Inside Stuff“, pa samim tim i voditeljski par Ledlou – Grent Hil. Počela je na istom mestu kao i Kolin Volf, a nakon WTXL i radio emisija na ESPN-u počela je da prati Florida Stejt Seminolse. Od 2015. deo je zvanične televizije NBA lige.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristen Ledlow (@kristenledlow)

Ketrin Veb

Iako ne nužno sportska novinarka, supruga bivšeg NFL kvoterbeka Ej Džej MekKerona je u centar pažnje javnosti došla 2013, kada ju je tokom utakmice koledž plej-ofa između Notr Dejma i Alabame uhvatio krupan kadar a voditelji se divili njenom izgledu. Ubrzo se udala za MekKerona, sa kojim je u tom trenutku bila u vezi, a usledile su brojne ponude pa je bila jedan od novinara koji su pokrivali Superboul 47.

Marisol Gonzales

Meksička novinarka sa televizije Deportes i nekadašnja misica Meksika iz 2002. godine jedna je od najpopularnijih sportskih novinarki u Južnoj Americi, ne samo zbog lepote, već i zbog fantastičnog poznavanja fudbala.

Erin Šaroni

Vodila je brojne emisije na CBS televiziji, a karijeru je započela 2011. kada je pratila utakmice Sejnt Džona u NCAA šampionatu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Sharoni (@erinsharoni)

Kej Adams

Ljubiteljima američkog fudbala ime Kej Adams je usko povezano sa početkom sezone, s obzirom na to da je deo tima koj svakog jutra dočekuje ljubitelje ovog sporta. Pored toga, deo je DAZN ekipe koja prati dešavanja u svetu boksa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kay Adams (@heykayadams)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare