Vuds o susretu sa Alijem: Bio je star, ali je udarac boleo

Ostalo 27. apr. 202023:41
Podeli:
Foto: Reuters / Orlando Ramirez-USA TODAY / Guliver

Muhamed Ali je 2004, dok je gazio 63. godinu života, uveliko osećao posledice Parikinsonove bolesti, ali je aperkat velikog šampiona i dalje bio silovit.

To je na sebi najbolnije osetio još jedan sportski velikan, Tajger Vuds, prilikom ulaska u jedan sportsko-hotelski kompleks u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ

“Čekao sam u redu da se prijavim na recepciji za ulazak u hotelsku sobu, sa sve torbama i štapovima za golf. I iznenada sam osetio snažan udarac u rebra s desne strane. Ljutito sam se okrenuo s namerom da nokautiram tu osobu koja mi je nanela jaku bol, ali sam ugledao Muhameda Alija koji uz osmeh kaže: Hej, mali”, prisetio se čuveni golfer u razgovoru za golfdigest.com.

“Uzvratio sam mu: Zašto si morao da mi pokažeš ljubav na tako težak način? Bio je star, ali i dalje boli. Ne mogu da zamislim da me udaraju u ringu 15 rundi kao što je nekada bilo. To je jednostavno ludo”.

Usledilo je pitanje da li je razmišljao da malo uzvrati Aliju.

“Ne, ne, ne.. Sigurno bih izgubio”, odgovorio je Vuds koji se sedam godina ranije družio sa još jednim gigantom, Majklom Džordanom, ali na svom terenu, za golf.

“Igrali su u Njujorku plej-of mečeve. Proveli smo nekoliko dana zajedno, izlazili smo, mogao sam da osetim tu atmosferu, taj način razmišljanja.”

Kao veliki takmičar Vuds je objasnio sličnosti za legendom Bulsa.

“Mislim da je Majkl veći takmičar od mene, mada imam i ja znam da pokažem takmičarski nagon”, rekao je Vuds, suvlasnik rekorda, sa Semjuelom Snidom, po broju osvojenih golf turnira (82), kome nedostaju još tri pehara sa četiri najveća turnira (Masters, US open, The Open, PGA) da se izravna sa Džekom Niklausom (18).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar