Foto: Promo

Ovi borci puni elana doneli su više od 70 odličja sa međunarodnih takmičenja, a pred put na Paraolimpijske igre stigla je podrška od Mozzarta, kroz akciju “Humanitarni tiket”.

Da li ste znali da paratekvondisti iz Srbije nižu odličja na svetskim takmičenjima? Ovi hrabri borci puni volje i elana za samo nekoliko godina doneli su više od 70 medalja sa međunarodnih takmičenja, a predstavljaće Srbiju i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Danijela Jovanović i Marija Mičev daće sve od sebe da se vrate kao pobednice, iako one to već jesu!

Pred put u Japan koji je planiran za kraj avgusta, njihov trener Bojan Todorović ostvario je dobitak od 135.500 dinara u akciji kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“ i uputio ga je baš za Paratekvondo savez Srbije.

Foto: Promo

„Hvala Mozzartu, mnogo nam znači ova podrška. Pre šest godina osnovan je prvi paratekvondo klub kod nas, Kobra, a ubrzo nakon toga i savez. Vežbanje za osobe sa invaliditetom je besplatno u svih 11 klubova. Od 2015. godine, naši takmičari su učestvovali na četiri evropska i dva svetska prvenstva i osvojili 18 medalja. Sada konačno idemo i na Olimpijske igre i imamo ozbiljne šanse da osvojimo medalje. Žao mi je samo što se i Nikola Spajić nije plasirao na takmičenje u Tokiju, ali od njega očekujemo medalju sa Svetskog prvenstva“, kaže Todorović.

Foto: Promo

Svetska tekvondo federacija započela je razvoj tekvondoa za osobe sa invaliditetom 2005. godine, uključivanjem osoba sa nedostacima na gornjim ekstremitetima da rade sportske borbe sa malo modifikovanim pravilima, prilagođenim osobama sa invaliditetom.

Posle deset godina razvoja i unapređivanja nove sportske grane za osobe sa invaliditetom, paratekvondo je uključen u porodicu paraolimpijskih sportova, a naši borci sada imaju priliku da osvoje medalje na najvećoj svetskoj smotri.

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar