Foto: EPA/ EPA-EFE/Kai Foersterling

Vozač Jamahe Maverik Vinjales, došao je do pobede na startu sezone u Moto GP šampionatu na Velikoj nagradi Katara, prvoj trci u ovogodišnjem šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ

Iza njega su do podijuma došli Žoan Zarko na Pramaku i Frančesko Banjaja na fabričkom Dukatiju.

Ovo je bila deveta pobeda u karijeri Maverika Vinjalesa u najjačoj konkurenciji.

Španac je trku startovao sa treće pozicije, ali je loše krenuo i brzo pao do osmog mesta, dok su na čelo izbila četiri Dukatija. Vinjales nije paničio i polako je krenuo da se vraća ka vozačima na vrhu koje je predvodio Banjaja.

Vodeći nisu uspeli da naprave značajniju prednost pa je vozač Jamahe jednog po jednog počeo da obilazi, da bi se u poslednju trećinu trke ušlo u obračun njega i vodećeg Dukatija. Banjaja je u nekoliko navrata uspevao da odbrani poziciju, ali je Vinjales bio uporan i osam krugova pred kraj uspeo da dođe do prvog mesta koje je rutinski odbranio do cilja.

Banjaja je na kraju izgubio i drugu poziciju od Žoana Zarka, a šansu da dođe do podijuma je propustio i aktuelni šampion Đoan Mir. Mir je poput Vinjalesa nadoknadio veliki broj mesta, ali ga je greška na kraju trke koštaal druge pozicije.

Najbolji među ostalima bio je Kvartararo, ispred Aleksa Rinsa na drugom Suzukiju koji je završio na šestoj poziciji. Sledila su ih braća Espargaro – Aleš na Apriliji i Pol na svom debiju u Hondi. Prvu desetoricu kompletirali su drugi vozač Dukatija Džek Miler, koji je posustao pošto je na početku trke bio odmah uz Banjaju i Zarka, i Enea Bastijanini iz Avintije, na svom debiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar