Foto: EPA-EFE/Javier Cebollada

Franko Morbideli, vozač Jamahe, pobedio je na Velikoj nagradi Teruela, 11. trci Moto GP šampionata.

Italijanski motociklista je na stazi „Motorlend“ došao do druge pobede ove sezone, ujedno i u kraljevskoj klasi, a desete u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Drugo mesto, sa dve sekunde zaostatka, zauzeo je Aleks Rins na Suzukiju.

Treće mesto pripalo je njegovom timskom kolegi Đoanu Miru, koji je bio još tri sekunde dalje.

Sa pol pozicije odlično je startovao Nakagami. Nakagami je tokom celog vikenda imao fantastičan ritam i istiacao se kao glavni favorit za pobedu.

Međutim, nada je brzo utihnula jer je Nakagami u prvom krugu na hladnim gumama napravio blagu grešku otišavši malo šire na ulazu u jednoj od krivini, pri čemu je još uvek hladna guma popustila, a Nakagami je pao i trku završio na neslavan način.

Ovo je prvi pad za Nakagamija koji je do sada završio sve trke u ovoj sezoni.

Nakon Nakagamijevog pada, Morbideli i Rins vozili su na pozicijama 1 i 2. Na trećem mestu našao se Zarko, koji je uspeo na početku da napravi malu prednost u odnosu na Vinjalesa.

Mir i Markez dobro su startovali i ubrzo su se izborili sa vozačima ispred sebe i našli iz Vinjalesa. Prvo se Mir izborio sa Vinjalesom, za zatim i Aleks Markes.

Nakon Vinjalesa, sledeća meta za Mira bio je Zarko kojeg je takođe uspeo da prestigne.

Markes je takođe započeo borbu sa Zarkom, i nakon jednog od preticanja Markesu je u drugoj krivini proklizao prednji kraj i trku je završio padom.

Zarka je do kraja trke pretekao i Pol Espargaro, umalo i Oliveira, ali je uspeo da zadrži petu poziciju.

Na vodećim pozicijama nije bilo promena do kraja trke pa je Morbideli nepogrešivo odvezao trku pobedivši drugi put u ovoj sezoni.

Ovonedeljnu trku propustili su još aktuelni šampion Mark Markes, zbog povrede, i Valentino Rosi, koji je pozitivan na koronavirus.

Mir je zahvaljujući trećem mestu povećao svoju prednost u odnosu na glavne rivale u generalnom plasmanu, ali je tri trke pre kraja sezone borba za titulu sve neizvesnija. Vozač Suzukija drži prvu poziciju u šampionatu sa 137 bodova, prati ga Kvartararo sa 14 manje, a treći je Vinjales sa 118. U konkurenciji su i dalje Morbideli sa 25 bodova zaostatka, dok Doviciozo ima 27 bodova manje.

Kompletne rezultate trkačkog vikenda pronađite na ovom linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar