Foto: Printscreen/Youtube

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izrazio je zabrinutost zbog situacije u Međunarodnoj federaciji dizanja tegova (IWF), pošto je privremena predsednica te organizacije smenjena sa funkcije.

MOK je reagovao posle izveštaja na sajtu „Inside The Games“, u kome se navodi da je privremena predsednica Ursula Papandrea sklonjena sa funkcije tokom sastanka Odbora, kome nije prisustvovala.

PROČITAJTE JOŠ:

Na njeno mesto postavljen je prvi potpredsednik Intarat Jodbangtoi sa Tajlanda.

To je usledilo posle sporova visokih zvaničnika IWF oko načina rešavanja dugogodišnjeg problema sa dopingom u dizanju tegova i navoda o finansijskim malverzacijama i nedostatku sredstava u koje je umešan bivši dugogodišnji predsednik Tamaš Ajan. On je podneo ostavku u aprilu.

„MOK je veoma zabrinut saznanjem o odluci Odbora IWF da zameni vršioca dužnosti predsednika Ursulu Garzu Papandreu, načinu na koji je odluka doneta i izabranoj zameni. MOK je odlično sarađivao sa njom tokom njenog mandata i u potpnosti podržava reforme koje je pokrenula u IWF. Trenutno MOK nije dobio sve informacije da proceni situaciju u celosti“, navodi se u saopštenju MOK.

IWF nije komentarisao situaciju, a na sajtu organizacije Papandrea se i dalje navodi kao privremena predsednica.

MOK je prethodno upozorio IWF da bi mesto dizanja tegova na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine moglo da bude dovedeno u pitanje, ako ta organizacija ne reformiše svoje rukovodstvo i ne suzbije doping.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar