Moguće trke u Silverstonu uprkos pravilima o karantinu

Ostalo 23. maj. 202000:52 > 01:12
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Trke Formule 1 i međunarodni kriket mečevi mogli bi biti održani ovog leta u Engleskoj, uprkos novim pravilima o karantinu.

Kako je rečeno za BBC, „vrata nisu zatvorena“ za manifestacije koje su povezane sa putovanjima iz inostranstva.

Prema odredbama Vlade Velike Britanije svi koji ulaze u zemlju od 8. juna moraju da budu 14 dana u izolaciji kako bi se sprečilo širenje virusa. Putnici će morati da obaveste nadležne gde će biti u karantinu, a oni će biti nasumično proveravani.

Izuzetak će biti vozači kamiona, sezonski radnici na farmama i pojedini lekari, kao i oni koji dolaze iz Irske, Ostrva Men i Kanalskih ostrva.

PROčITAJTE JOš

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije, brojne trke su odložene ili otkazane, a uprava takmičenja nada se da bi sezona mogla da počne početkom jula sa dve trke u Austriji, a zatim bi se vozile dve trke na Silverstonu.

„Svesni smo da bi tokom leta trebalo da se održe veliki sportski događaji. Postavljeni su strogi protokoli kako bi se oni održali. Razgovaraćemo sa njima u narednih nekoliko nedelja i iznećemo više detalja tokom naredne analize“, otkrio je za BBC izvor iz vlasti.

Izvršni direktor Silverstona, Stjuart Pringl, izneo je nadu da će se dve trke održati na toj stazi 19. i 26. jula, ili 26. jula i 2. avgusta.

Portparol Formule 1 rekao je da se blisko sarađuje sa nadležnima kako bi se pronašlo rešenje, a da je bezbednost svih učesnika prioritet.

BBC je preneo da čelnici engleskog i velškog kriketa planiraju da igrači budu u karantinu, a da bi se izuzetak od toga smatrao bonusom.

Evropska fudbalska klupska takmičenja zahtevaju međunarodna putovanja, pa bi karantin od 14 dana mogao da bude problem. UEFA planira da se u avgustu završe takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evropa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar