Foto: EPA-EFE/VICTOR CALVO

Gotovo da ne prođe dan a da svet ne napusti neko ko je pomogao oblikovanje modernog sporta ovakvog kakav znamo, a tužan niz je dobio svoj nastavak.

PROČITAJTE JOŠ...

U Dominikasnoj Republici u svojoj 37. godini preminuo je Frenki de la Kruz, nekadašnji bacač Detroit Tajgersa, Florida Merlinsa, San Dijego Padresa i Milvoki Bruersa.

De la Kruz je u MLB ligi odigrao 26 utakmica, veći deo karijere je proveo u nižim ligama, a slavu je stekao igrajući širom sveta – od Japana, preko Portorika, Italije, Meksika, do Tajvana i rodne Dominikanske Republike, ali je ipak ostavio uticaj na MLB ligu koji teško da će ikada izbledeti.

Naime, de la Kruz je bio ključni faktor u trejdu između Detroita i Floride u sklopu kog je put „grada motora“ otišao čuveni Migel Kabrera, koji je potom osvojio dva naslova najboljeg igrača lige.

De la Kruz je preminuo usled posledica od srčanog udara.

„Saučešće porodici i prijateljima bivšeg bacača Bruersa Frenkija de la Kruza, koji je preminuo prošle noći. On je zabeležio 11 nastupa za šampione divizije NL central u sezoni 2011“, stoji u poruci koju su de la Kruzu uputili iz Milvoki Bruersa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar