Mladi sportisti uživali i u Novom Pazaru

Ostalo 16. jun. 202000:46 > 00:48
Podeli:
Foto: SIM

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih krenuo je na put po Srbiji. Na oduševljenje svih "simovaca" i prijatelja Igara, osvanuo je u Novom Pazaru.

Grad na reci Raški uz Igre je od samog osnivanja u Srbiji, a interesovanje dece iz Novog Pazara za učešće je iz godine u godinu sve veće.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek volimo da dođemo u Novi Pazar iz milion razloga, a glavni je taj što tu žive članovi naše velike SIM porodice s kojima nas već sedam godina vežu ljubav i veliko prijateljstvo“, rekla je na svečanom otvaranju Igara, priređenom u hali „Pendik“, predsednica Sportskih igara mladih, Ivana Jovanović.

U ceremoniji otvaranja, prigodnom progamu i sjajnom nastupu „Haos animatora” uživao je, samo jedan deo „simovaca“, zbog zdravstvenih mera Vlade, ali su zato nešto kasnije, na terenima Sportskog centra i teniskim terenima u Novopazarskoj banji, svi imali priliku da pokažu šta umeju.

Svečanom otvaranju Sportskih igara mladih prisustvovali su, između ostalih, Enes Pljakić, direktor Sportsko sajamske ustanove „Pendik“ i Ensar Škrijelj, pomoćnik gradonačelnika, kao i istaknuti sportisti Mirza Delimeđac, fudbaler koji je nosio baklju prijateljstva, ateletičar Elzan Bibić, bokser Šerif Gurdijeljac, teniserka Fatma Idrizović, kik-bokserka Saida Bukvić, košarkaš Tarik Brunčević, košarkaš Altin Islamović…

Foto: SIM

„Ovakve manifestacije pokazuju pravu sliku novopazarskog sporta, a ova deca su sportska nada našeg grada. Pazar je već mnogo puta dokazao sportski duh na mnogim takmičenjima. Trudićemo se i dalje da napredujemo, jer uvek težimo ka boljem. Uz podršku grada Novog Pazara i Sportskog saveza, nastojaćemo da svoj našoj deci obezbedimo što bolju budućnost. Želim posebno da se zahvalim Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji sa našim gradom, koja će se, siguran sam, nastaviti i ubuduće na obostano zadovoljstvo i na radost svih novopazarskih mališana i zaljubljenika u sport“, istakao je direktor Sportskog saveza Novi Pazar, Emir Mehmedović.

PROČITAJTE JOŠ

Zakletvu prijateljstva, obavezan deo ceremonije otvaranja Igara, položila je u ime dece, odbojkašica Belkisa Redžović, a u ime sudija Valid Hadžerić. Takmičare na sportskim terenima obišao je i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, inače i sam bivši uspešni sportista, koji je sa uživanjem propratio finalne mečeve.

„Prezadovoljan sam, jer je naš grad uz Sportske igre mladih od osnivanja u Srbiji. Ove Igre su nešto posebno za decu, jer uz takmičenja, donose i nova poznanstva i druženja. Igre su spojile mlade regiona, što je stvarno za svaku pohvalu“, poručio je Biševac.

Na svim nivoima takmičenja, kao i na ostalim aktivnostima koje se realizuju u okviru Igara za decu, apsolutno sve je besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Igre nastavljaju put po Srbiji i već u utorak će se odrati na Zlatiboru.

Sve je spremno i za veliki spektakl svečanog otvaranja nove sezone Igara za Srbiju i za proslavu 7. rođendana SIM Srbije, koji će se održati 19. juna, u 19 sati, na Trgu FAP u Priboju. Sve goste na ovom događaju čeka odlična zabava uz koncerte Dejan Petrović Big benda i Leksington benda, veliku rođendansku tortu i vatromet.

Foto: SIM

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar