Mladi bokseri i jedna bokserka otišli u Budvu po medalje

Ostalo 14. nov. 202014:19
Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Srbiju će na Evropskom prvenstvu za mlade u boksu, koje se održava u Budvi, predstavljati sedam takmičara - jedna bokserka i šest boksera različitih težinskih kategorija.

Pravo nastupa na ovom šampionatu u Mediteranskom sportskom centru Budva, koji okuplja 22 zemlje i preko 170 takmičara, imaju borci rođeni 2002. i 2003. godine.

Za medalje u nacionalnom dresu Srbije boriće se: kategorija do 49 kg – Omer Ametović, 60 kg – Semiz Aličić, 64 kg – Stefan Čamović, 69 kg – Strahinja Karabegović, 75 kg – Aleksandar Šerifović, 81 kg – Alemir Memić i bokserka (64 kg) – Nina Stajković.

PROČITAJTE JOŠ

Tim Srbije predvode selektor Dragan Vasiljević i treneri Nenad Vasiljević, Mira Mitrović, Željko Žmukić i Horhe Luis Fromete Matos.

Srbiju će na EP u Budvi predstavljati i sudija Aleksandar Vučićević.

Selektor Dragan Vasiljević ističe da je siguran da će mladi reprezentativci Srbije pružiti maksimum.

„Uprkos svemu, mi smo učinili sve da naši reprezentativci ostanu u formi. Konstantno rade na sebi i usavršavaju se i uz sve mere opreza kojih se svi pridržavamo, nastavili smo da gradimo put kojim smo krenuli ka konačnom cilju, a to su medalje sa evropskih i svetskih takmičenja“, rekao je Vasiljević.

Kako je naveo, svi srpski bokseri maksimalno su motivisani da se iz Budve kući vrate se medaljama oko vrata.

„Sigurno je da će se svim raspoloživim snagama boriti za uspeh srpskog boksa i verujemo da će se srpska himna narednih dana čuti sa pobedničkog postolja na ovom šampionatu”, zaključio je selektor Vasiljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar