Foto: Shutterstock

Mladi bokser iz Jordana Rašid Al-Svajsat (18) preminuo je u bolnici u jedanaest dana nakon što je pretrpeo nokaut na Svetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj, objavila je Međunarodna bokserska federacija (AIBA).

Al-Svajsat je povredu glave doživeo u borbi protiv Estonca Antona Vinogradova.

PROČITAJTE JOŠ

Pomoć mu je prvo pružena u ringu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu u Kilceu gde je operiran. Jedanaest dana borio se za život, ali nažalost nije izdržao.

„Rašid je u našim srcima i u našim molitvama. Naše misli su s njegovom porodicom, prijateljima i kolegama iz reprezentacije, kojima izražavamo iskrenos saučešće“, objavila je AIBA.

Al-Svaisat se borio u preliminarnoj rundi šampionata planete sa Estoncem Antonom Vinogradovom kada je doživeo nokaut prilikom kog je izgubio svest.

Lekari su već u ringu učinili sve što su mogli da mu pomognu, ali su ga onda hitno poslali u bolnicu.

„Sa dubokom tugom smo saznali da je preminuo Rašid Al-Svaisat iz Jordana, koji je 16. aprila primljen u bolnicu nakon borbe na AIBA Svetskom juniorskom prvenstvu. Rašid je u našim srcima i našim molitvama. Mislima smo uz njegov porodicu, prijatelje i kolege, sa kojima delimo naše najdublje saučešće“, navodi se u saopštenju Svetske bokserske asocijacije (AIBA).

Pred vama je fotografija trenutka kada je ovaj bokser našao na podu. U pitanju je uznemirujući sadržaj, pa apelujemo na osobe kojima bi moglo da pozli i maloletna lica da ne gledaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare