Foto: Youtube.com

Mirko Vičević, sada već bivši trener Crvene zvezde, gospodski se oprostio od kluba iako je bio izložen uvredama posle kojih uprava nije stala iza njega.

Crnogorski stručnjak podneo je ostavku na mesto trenera vaterpolo kluba Crvena zvezda, nakon što su mu navijači skandaloznim transparentima i skandiranjem šovinističkih parola poručili da nije dobrodošao.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači Crvene zvezdesu na utakmici sa Šapcem razvili poruku „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“.

Vikalo se i „delije, ‘ajmo svi u glas, Mirko Vičević nikad deo nas“, zatim „iz Zvezde, iz Zvezde, marš iz Zvezde“, a sve se odigralo 5. februara u pobedi protiv Šapca sa 13:6. Navijačima Zvezde je „neoprostiv greh“ što se Vičević izjašnjava kao Hrvat, pa je došlo do rastanka.

Posebnu bizarnost donosi činjenica da je Vičević vodio šest mečeva Zvezde pre poslednjeg duela sa Šapčanima, od toga tri kao domaći tim. Vičević je debitovao još 21. januara, i to trijumfom protiv Partizana sa 13:11, a tek nešto kasnije se našao na udaru navijača.

Crnogorski trener i nekadašnji legendarni je samo četiri dana nakon pomenutih poruka mržnje odlučio da okonča svoj kratki mandat na vaterpolo klupi crveno-belih. Posle skandala u kom ga je i klub izneverio, Vičević se gospodski oprostio. Na poziv naše redakcije da prokomentariše dešavanja na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ i sve što je usledilo, Vičević je pokazao da je sve stoički podneo.

„Hvala na interesovanju, nemam komentar ni izjavu, želim sve najbolje vaterpolo klubu Crvena zvezda u nastavku takmičarske sezone“, bio je odgovor Vičevića za Novu.

Dešavanja je osudio Vaterpolo savez Srbije, Crvena zvezda se oglasila saopštenjem u kom nije stala iza trenera i tada je Vičeviću bilo jasno „koliko je sati“.

Vičeviću je upućeno izvinjenje i u kom je zauzet blag stav prema navijačkim porukama, čak i afirmativan na kraju gde se spominje „da su mirno napustili tribine bez vređanja sudija ili delegata“, kao da se zaboravilo šta je sve upućeno treneru.

„BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu. BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime, se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijama u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Igor Milojević, direktor kluba.

Na kraju je Milojević spomenuo i navijače.

„Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incindenta ili uvreda na račun prisutnih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac“, navodi se.

Vičević je bio na udaru i jer je poznato da je predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, a navijači Zvezde kivni su na njega i zbog angažmana u DPS-u, bio je odbornik stranke Mila Đukanovića u Kotoru i držao je govore na njegovim mitinzima.

BONUS VIDEO Tucak: Srbija ima pet top klubova, Hrvatska dva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare