Olimpijski šampion Tentoglu stiže na Svetsko prvenstvo u Beogradu

Ostalo 21. jan. 202214:53 > 22. jan. 2022 10:49
Podeli:
Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Miltijadis Tentoglu, grčki ateletičar i olimpijski šampion u skok udalj iz Tokija, učestvovaće na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje će biti održano od 18. do 20. marta.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni olimpijski šampion takmičarsku 2022. startuje sa vrha svetske rang liste Svetske atletske federacije.

Tentoglu je već imao priliku da se takmiči u Beogradu 2017. i sada sa velikim zadovoljstvom najavljuje novi dolazak u srpsku prestonicu koja mu može doneti ostvarenje sna, da nakon svih zlata koje je do sada osvojio na listu upiše i svetsko.

"Moje jedino takmičenje u Beogradu do sada je bilo na Balkanskom prvenstvu u dvorani u 2017, gde sam osvojio četvrto mesto skokom od 7,48 metara. Od tada nisam bio u Srbiji, ali sada planiram da se takmicim na “Belgrade indoor meeting-u” i nakon toga ću ostati u Beogradu i pripremiti se za Svetsko prvenstvo. Svestan sam da se srpski organizatori trude da spreme najbolje moguće takmičenje za nas i nadam se da će i gledaoci moći da nas podrže uživo tokom svetskog šampionata”, rekao je Tentoglu.

Veruje da će Beograd biti pravo mesto za podvige.

“Kao i uvek veoma sam fokusiran na moje rezultate i na svakom takmičenju trudim se da dam sve od sebe i da dobijem najbolje rezultate. Svestan sam da su očekivanja od mene možda sada velika, ali ne obraćam pažnju puno na mišljenja drugih ili šta pričaju. Moj trener i ja se trudimo da stalno poboljšamo moju tehniku i da ne pričamo o očekivanjima i favoritima, samo želimo da skočimo daleko. Osvajanje medalje mi je uvek u mislima na svakom takmičenju”, poručio je Tentoglu.

BONUS VIDEO Nova.rs u Melburnu: Hrvatski navijači pevaju, zvižde im Australijanci na dublu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar