Milovan Vesnić Foto: Vesnić Press

Milovan Vesnić je pobednik  trke na Grobniku je što je njegova prva pobeda u sezoni TCR Istočne Evrope. Posle osvojene pol-pozicije odvezao je ceo sprint i stigao do trijumfa. 

PROČITAJTE JOŠ

Vesnić je tokom čitave trke  imao za vratom trkača u istom „audiju RS3 LMS“ kakav je njegov. Na stazu je izlazilo i sigurnosno vozilo, pa se prednost koju je gradio tokom prvog dela trke istopila.

„Najzad je automobil radio kako treba. Imao sam dobar ritam u dosadašnjem toku vikenda. Veoma je visoka temperatura na stazi, Grobniku baš i ne leži audiju, ali sam ipak uspeo da napravim dobro vreme. Trku sam poveo od starta. Veoma sam vodio računa o gumama i kočnicama na svim mestima gde se posebno troše, a bio je i zaista dobar tempo. Celu distancu sam odvezao onako kako sam i zamislio „, rekao je Vesnić nakon trke.

Vesnić dodaje da će sutrašnja trka biti teška, jer je staza preuska za njegov automobil pa se nada da će neko ispred njega da pogreši. Sreća će, kako kaže,  biti bitan faktor pa nije prognozirao ali je obećao da će dati sve od sebe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare