Nemački automobilista Mik Šumaher potpisao je ugovor sa Ferarijem i voziće pod grbom ekipe u kojoj je njegov otac postao legenda.

PROČITAJTE JOŠ:

Mihael Šumaher je svojevremeno sedmu titulu prvaka Formule 1 osvojio baš u Ferariju. Godinama kasnije, njegov sin postaje rezervni vozač u istom timu, dok će standardnu ulogu imati u Hasu.

On će deliti ulogu sa Antoniom Đovinacijem, pošto će biti registrovan za 11 trka od ukupno 23 u narednoj sezoni, kao rezervni vozač.

Đovinaci će narednu sezonu voziti u Formuli E, a Karlos Sainc i Šarl Lekler će biti standardni vozači Ferarija.

Ako neko od njih bude sprečen da vozi, uskaču Šumaher i Đovinaci, a zbog Šumahera je Matija Binoto, prvi čovek Ferarija izrazio posebno zadovoljstvo.

„On je završio Ferarijevu akademiju, a ovo će biti njegova druga sezona. Veoma sam srećan što će biti deo našeg tima, ali se nadam da neće biti potrebe da menja Šarla ili Karlosa“, rekao je Binoto.

Podsećamo, titulu šampiona Formule 1 u narednoj sezoni brani Maks Ferstapen koji je pobedio Luisa Hamiltona, pretekavši ga u poslednjem krugu trke u Abu Dabiju.

Kada je reč o Šumaheru, on je nedavno završenu sezonu okončao bez osvojenih bodova. Njegovog oca nema u javnosti od nesreće iz decembra 2013. kada je na skijanju doživeo strašnu nezgodu i povredu glave.

BONUS VIDEO: Sudar Hamiltona i Ferstapena tokom trke u Abu Dabiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar