Foto: EPA-EFE/Hamad I Mohamed

Direktor Velike nagrade Holandije Jan Lamers tvrdi da je pitanje novog ugovora Luisa Hamiltona preraslo u pitanje moralnosti, gde je u ovom momentu prednost na strani Mercedesa.

PROČITAJTE JOŠ...

Već mesecima traje priča o Hamiltonovom statusu „srebrnoj streli“, ali sedmostruki šampion sveta i njegov tim nisu ništa bliži konačnom dogovoru.

Iako bi to, kako tvrdi prvi čovek Mercedesa Toto Volf, moglo da bude rešeno u narednim danima, Lamers ističe da Mercedes u ovom slučaju igra na kartu morala:

„Moguće je da Luis precenjuje svoju vrednost, a potcenjuje situaciju u svetu“, rekao je on u intervjuu za „RacingNews365“.

„Mercedes je ograničen time šta može da ponudi Hamiltonu sa strane morala, jer kako da opravdaju osoblju tima i samom menadžentu povećanje njegove plate od više miliona dok ljudi masovno dobijaju otkaze u kompaniji? Ne smete da odete predaleko. Čini se da on ne shvata da je ovo ujedno i odlična prilika za Mercedes. Njihov glavni cilj je prodaja automobila, pa je pitanje koje se postavlja odakle više dobijaju?“

Foto: EPA-EFE/Wolfgang Rattay / Pool

Lamers je istakao da bi Mercedes, ukoliko ostane pri stavu da ne pristaje na Hamiltonove uslove, ima priliku da posluži kao jedan od najboljih primera u očima budućih kupaca njihovih vozila:

„Oni imaju odličnu šansu da pošalju veoma jaku poruku tako što će ostati lojalni mušterijama i zaposlenima, umesto jednom sportisit. Mislim da je to nešto što je u ovoj sitauciji potcenjeno.“

Na kraju, Lamers ističe da će Britanac morati da se prilagodi:

„Lično, verujem da je veća verovatnoća da će se on prikloniti Mercedesu, nego oni njemu. Nikada ne znate šta je sve u igri, ali ne mislim da će oni popustiti. Ukoliko se nađe poruka na stolu, to je zato što se umešala neka treća strana i donela rešenje“, zaključio je Lamers.

Sezona u Formuli 1 bi trebalo da počne 28. marta trkom u Bahreinu. Do tada je ostalo osam nedelja, pa bi odluka o Hamiltonu trebalo da bude doneta u narednim danima.

Kao druga opcija spominje se Ferari, mada ne bi bilo iznenađenje ni ako bi Hamilton presekao i odlučio da se, bar na godinu dana, povuče iz šampionata, s obzirom na to da je jedino mesto koje je za sada upražnjeno upravo ono koje je on zauzimao u ekipi sa kojom je postigao najveće uspehe u karijeri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar