Memić i Camović Foto: Bokserski savez Srbije

Evropsko prvenstvo u boksu za mlade 2020. održano je u Budvi gde se od 11. do 23. novembra za medalju borilo sedam reprezentativaca Srbije, šest boksera i jedna dama različitih težinskih kategorija.

PROČITAJTE JOŠ

Šampionat je održan u Mediteranskom sportskom centru Budva okupivši 22 zemlje i preko 170 takmičara, boraca koji su rođeni 2002. i 2003. godine. Medalje, obe bronzane za Srbiju iskovali su Almir Memić i Stefan Camović. U poluteškoj kategoriji (do 81 kg) Memić je u polufinalu izgubio od predstavnika Crne Gore Petra Liješevića, dok je u kategoriji do 64 kg Camović izgubio od Rusa Mihaila Zanulobidova, takođe u polufinalu EP Budva 2020.

U nacionalnom dresu Srbije u Budvi borili su se i – kategorija do 49 kg Omer Ametović, 60 kg Semiz Aličić, 69 kg Strahinja Karabegović, 75 kg Aleksandar Šerifović i dama (64 kg) Nina Stajković, pod vođstvom selektora Dragana Vasiljevića i trenera Nenada Vasiljevića, Mire Mitrovića, Željka Žmukića i Horhe Luisa Fromete Matosa.

Srbiju je na EP u Budvi predstavljao i sudija Aleksandar Vučićević.

Juniorska selekcija Foto: Bokserski savez Srbije

Bokserski savez Srbije je obezbedio finansijske nagrade za osvajače medalja u iznosima od po 240.000 dinara svakom od njih i po 40.000 dinara za svaku pobedu naših reprezentativaca. Takođe, od 1. decembra 2020. kreće isplata stipendija svakom omladinskom prvaku države u iznosima od po 30.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Uspeh srpskih boksera u Budvi pozdravio je i najpopularniji srpski glumac Miloš Biković, zvanični promoter Svetskog prvenstva u boksu koje će biti održano u Beogradu septembra 2021.

„Bravo za momke. Napravili su sjajan uspeh. Neka nastave dalje u istom ritmu i obraduju nas i medaljama na takmičenjima koja slede i ako se ukaže prilika da napadnu borbu za zlato. Boks je važan i koristan za društvo. Boks sklanja sa ulice. On razvija samo telo i duh, više je od sporta. Boks vas uči da se borite, da ne dozvolite da vas protivnik isprovocira. Uči vas disciplini, treningu i radu na sebi“, istakao je Biković.

Za mlade boksere Srbije nema odmora, jer sledi Evropsko prvenstvo za juniore koje će biti održano u Sofiji i gde će nastupiti dve generacije boraca koji će biti nosioci srpskog boksa narednih godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar