Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Dugo je Flojd Mejveder odololevao u svojevrsnom "ringu" u kome su mnogi pokušavali da ga "obore". Najviše su pretili bejzbol igrači, a onda je došao "udarac" sa neočekivane strane koji je legendarnog boksera oborio sa vrha liste kada su u pitanju najveći sportski ugovori u istoriji sporta.

Zadali su ga Patrik Mahoms i naslednici Lamara Hanta, osnivača Kanzas Siti Čifsa, koji su potpisali desetogodišnji ugovor po kome će mladi kvoterbek aktuelnog šampiona, od 2021. do 2031. inkasirati minimum 477 miliona dolara i još 26 miliona pride, u vidu bonusa.

PROČITAJTE JOŠ

Mejvederu, jednom od retkih sportsta, uz Majkla Džordana, Tajgera Vudsa koji je zaradio više od milijardu dolara tokom karijere, računajući i sponzorske ugovore, za utehu ostaje da ostaje najplaćeniji sportista ikada po jednoj sezoni, računajući samo sportski ugovor (bez dodatnih bonusa).

Naime, on je s TV mrežom Šoutajm potpisao ugovor vredan 450 miliona dolara za pet mečeva u roku od 30 meseci, što je 180 miliona dolara za jednu godinu!

Zanimljivo da su Mahoms i Mejveder jedina dvojica sportista u prvih 15 koji nisu bejzbol igrači, dok je Džejms Harden NBA igrač sa najvećim ugovorom (228 miliona dolara za šest sezona) tek na 17. mestu, a predstavnika NHL, četvrte velike lige u SAD, nema ni u prvih 100.

Kada su u pitanju ostali sportivi, tačnije onaj „pravi“, fudbal, a ne američki, verovali ili ne, bez obzira što Mesi i Ronaldo zarađuju više po sezoni, najveći ugovor potpisao je Geret Bejl sa Realom, vredan 146.280.000 dolara za šest godina, što je bilo dovoljno za tek 66. mesto liste.

Elem, Mahoms je postao prvi sportista čiji jedan potpis vredi više od pola milijarde dolara. Sada ostaje pitanje, čiji će autogram i kada vredeti više od milijardu…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar