Foto: twitter.com

Srpski MMA borac Uroš Medić je na spektakularan način započeo svoju UFC karijeru brutalnim nokautom protiv Amerikanca Elona Kruza u prvoj rundi posle nešto manje od dva minuta borbe.

PROČITAJTE JOŠ...

Medić koji je u svoj debitantski nastup u lakoj kategoriji u najjačoj MMA organizaciji na svetu ušao kao favorit, demolirao je Kruza demonstrirajući totalnu dominaciju tokom borbe.

Kruz je samo u prvih nekoliko sekundi bio ravnopravan rival našem borcu kada je odmah posle gonga pokušao da iznenadi Medića udarcem nogom u glavu. Nakon što je Medić izblokirao udarac Amerikancu, usledio je žestok odgovor.

Efektnim udarcem, naneo je prvu povredu u predelu lica Kruzu koji je panično pokušao da ga obori i prebaci borbu u parter, ali se Medić lako odbranio i onda je usledila kanonad. Desni direkt, udarac kolenom iz skoka nakon čeka Kruz pada i prima seriju žestokih udaraca u parteru. Sevale su pesnice srpskog borca svuda po grogiranom Amerikancu koji je kotrljajući se pokušao da se izvuče iz rafalne paljbe koja je sipala svuda po njemu.

Nemilosrdno je Medić uništavao Kruza na podu oktagona dok sudija nije odlučio da prekine borbu posle tridesetak sekundi žestokih batina. Medić je za 1:40 koliko je borba trajala uputio nerealnih 48 udaraca.

Medić je tako poboljšao svoj perfektan skor u karijeri na 7 pobeda od kojih su čak 5 bile nokautom, a dve davljenjem. Još uvek ni jedan njegov protivnik nije uspeo da izdrži borbu do kraja na nogama.

Medić je još jednim spektakularnim izdanjem najavio sjajnu karijeu u UFC i put ka tituli lake kategorije koja je trenutno upražnjena. Neprikosnoveni kralj lake kategorije do nedavnog povlačenja bio je jedan od najboljih boraca svih vremena Habib Nurmagomedov koji je nakon spektakularne pobede protiv Džastina Gejdžija odlučio da završi karijeru i ostavi tron upražnjenim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar