Marko Vukićević i Nevena Ignjatović Foto:OKS

Zimske olimpijske igre održaće se od 4. do 20. februara, a Srbiju će predstavljati Nevena Ignjatović i Marko Vukićević koji će se prvi put i naći na stazi u Pekingu.

Njih dvoje iza sebe već imaju četiri, odnosno tri nastupa na ZOI. Nevena Ignjatović ima jedan nastup više od Marka, a pred najveću svetsku smotru doživela je tešku povredu zbog koje joj je koleno izgledalo kao košarkaška lopta.

PROČITAJTE JOŠ

Ona će nešto kasnije otići u Kinu kako bi se oporavila i jer su njene trke nešto kasnije.

Marko Vukićević je naš najbolji alpski skijaš, Nevena i on su dobili video snimak staze na kojoj će se prvi put naći, o čemu su pričali za Nova.rs – da li je prednost ili mana što će svi takmičari prvi put biti na toj stazi u Pekingu.

„Dobili smo video snimak staze, znamo kako otprilike izgleda, ali to je jedno, a drugo kada se doživi u brzinama iznad 120 na sat. Svi smo sada na istom kao i ostali takmičari, pa ćemo na to gledati kao plus“, kaže Nevena.

Marko Vukićević Foto:OKS

Sličnog stava je i njen kolega koji je prvi put Srbiju na ZOI predstavljao 2014. godine u Sočiju, potom i četiri godine kasnije u Južnoj Koreji.

„Trebalo je pred svake Igre da bude Svetski kup, sad toga nije bilo zbog korona mera i cele situacije. To je za nas zapravo dobro, neke druge nacije imaju više mogućnosti da se više i steknu iskustva, pa je dobro što će biti jednaki uslovi za sve. Nadam se da ćemo to iskoristiti“, naveo je Vukićević koji će nastupati u dve discipline, u superveleslalomu i u spustu.

BONUS VIDEO Pripreme za ZOI: Srpski skijaš spreman da pokori Peking

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram