Izabrao Srbiju umesto Hrvatske, sad ga napadaju: Bacao stolice, vređao sudije

Ostalo 27. sep. 202108:33 > 09:01
Podeli:
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Marko Radulović, mladi vaterpolista koji je izabrao reprezentaciju Srbije umesto Hrvatske, suočio se sa teškim optužbama svog nekadašnjeg selektora.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši selektor u mlađim kategorijama Hrvatske, Neven Kovačević, rekao je za „Večernji list“ da je Radulović napravio nekoliko incidenata.

„Bilo je više tih incidenata u njegovoj režiji, jednom je bio nepristojan prema sudiji Brali, drugi put je bacao stolice uoči utakmice sa Solarisom. Hinić najbolje zna šta se dogodilo. Zbog tog je incidenta propustio Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina 2017. na Malti, a selektor je bio Damir Vincek. To je bila vaspitna mera prema njemu, ali nije istina da ga posle nismo zvali. Pa, on je još 2018. bio u sastavu hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Mađarskoj kad je selektor bio Zoran Bajić. Prešli smo preko njegovih ispada i činilo se da je sve u redu“, ispričao je Kovačević.

Radulović je potom prešao u Vojvodinu, što je bio početak priče o srpskoj reprezentaciji.

„Mi smo ga 2019. godine zvali da bi sa reprezentacijom nastupio na SP-u za igrače do 20 godina u Kuvajtu, selektor je bio Joško Kreković. Poslali smo poziv na klub Vojvodinu gde su nam rekli da on više nije njihov član, da je prešao u Radnički, ali da će mu preneti poziv. Nije nam se javio, ali smo mi za svaki slučaj zvali i njegovu majku, učinili su to Kreković i Leo Krstičević iz HVS-a. Ona nam se zahvalila na pozivu, ali i rekla da je njen sin odlučio igrati za Srbiju“, otkriva Kovačević.

Sam Radulović, za Nova.rs je nedavno rekao da je dolazak u tim Srbije najbolji potez karijere.

Nedavno je Srbiji doneo zlato kao najbolji igrač Svetskog prvenstva za juniore.

„Položaj u kojem sam bio u Hrvatskoj, a to je da nisam dobijao skoro dve godine pozive za reprezentaciju, naveo me je da pređem u Srbiju. U međuvremenu se otvorila mogućnost da igram u reprezentaciji preko Uroša Stevanovića, koji mi je sada trener u Radničkom. Ja sam za trenutak razmislio i odlučio da bi to bila fenomenalna prilika, zato što svi znamo šta je Srbija u vaterpolu. To je najbolji potez koji sam ikada mogao napraviti, stojim iza svakog svog poteza, a ovo je stvarno bio najbolji mogući potez za mene“, pojašnjava Marko.

Na Svetskom prvenstvu u Češkoj, u četvrtfinalnoj utakmici, susreo se i sa svojim nekadašnjim saigračima iz Hrvatske. Kaže da su od njih stigle i čestitke za osvojeno zlato i MVP, ali dodaje da „neki ljudi“ nisu čestitali.

„Saigrače sa kojima sam igrao u klubu i u hrvatskoj reprezentaciji dobro poznajem, bilo ih je troje četvoro na prvenstvu i oni su mi čestitali. Bile su pozitivne reakcije, a ovi ljudi koji me nisu pozivali u hrvatsku reprezentaciju, njih i dalje nema, ne čestitaju ni za individualno ni za timsko dostignuće. Ovi koji su mi bili bitni i koji je trebalo da mi čestitaju oni su i čestitali“.

BONUS VIDEO – Marko Radulović, vaterpolista koji je izabrao Srbiju umesto Hrvatske, za Nova.rs

Komentari

Vaš komentar